DÜNYA 3. BOKSÖRE ALTIN

Tarih : 2010-10-15 / Kategori : Genel Haber

     İlimiz Valisi Amir Çiçek Moğolistan’da yapılan ‘Dünya Üniversiteler Boks Şampiyonası’ nda 3. olan Iğdırlı boksör Dindar Gölcek’i makamında kabul ederek altın hediye etti.
   

Vali Çiçek, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonunun (FISU) faaliyetinde yer alan, 04-10 Ekim 2010 tarihleri arasında Moğolistan’ın Başkenti Ulan Batur’da ‘Dünya Üniversiteler Boks Şampiyonası’ nda, 9 sporcu ile birlikte ülkemizi temsil ederek 3. olan Iğdırlı Boksör Dindar Gölçek ve antrenörü Taner Demirci’yi kabul etti.
     Sporcu Dindar Gölçek’ e altın takan ve antrenörü Taner Demirci’ye takdir belgesi veren Iğdır Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, başarılı sporcuların yetişmesinde onları yetiştiren hocaların emeklerinin çok büyük olduğunu söyledi. Vali Çiçek;  “ Tabi ki hocalarının iyi çalıştırması yanı sıra sporcunun da azmi çok önemlidir. Dindar kardeşimiz ringde rakibiyle mücadele ederken Türkiye’yi, Iğdır’ı arkasına alarak bu azimle, bu sorumlulukla karşılaştırmasını sürdürdüğü inancındayım. Çünkü onun ordaki başarısı ile ülkemizin başarısıdır. İlimizde böyle iyi ve başarılı sporcular çıkması ve dünyada ülkemizin bayrağını dalgalandırması hepimizin göksünü kopartıyor. Ben burada ığdır halkı adına sporcumuzun antrenörü ve kendisine göstermiş olduğu başarıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
      FISU’nın Moğolistan’ın Başkenti Ulan Batur’da ‘Dünya Üniversiteler Boks Şampiyonası’ nda Türk milli takımının 9 sporcuyla katıldığı ve 7 gün boyunca süren  şampiyonada 81 kg da milli formayı giyip ülkemizi temsil eden Dindar Gölçek, son karşılaşmada Rus rakibine yenilince Dünya 3’ncüsü olmuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.