IĞDIR KENT KONSEYİ IĞDIR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİDEN OLUŞTURULDU

Tarih : 2010-10-15 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Kent Konseyi oluşturuldu. Iğdır belediyesi öncülüğünde Kent Konseyi Bahu düğün salonunda yapıldı.
  

Kent konseylerinin işleyişi ile ilgili olarak açılış konuşmasını  İl Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk yaptı. Malk, “Kent konseyinde birlikte çalışalım, birlikte çözüm üretelim, birlikte uygulayalım, birlikte denetleyelim. Gelin birlik olalım sürekli şikayet edip eleştirmekle bir yere varmamız mümkün değil. Bir ucundan da siz tutmalı ve çaba göstermelisiniz. Kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, Kentin hak ve hukukunun  korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerine yaşadığınız yörede hayata geçirmek amacıyla birlik olalım” dedi.
Iğdır kent konseyi divan başkanlığına Iğdır Odalar Birliği Başkanı Selahattin Artantaş, İl Genel Meclis Üyesi Halis Kızılay ile Türkiye Küçük Millet Meclisleri İl Temsilcisi Murat Akkuş oybirliğiyle seçildiler.
Akabinde Iğdır Belediyesi Özel kalem Müdiresi Evrim Turpçu tarafından Kent Konseyi Tanıtım Sunumu yapıldı. Daha sonra Türkiye Emekliler Derneği Iğdır Temsilcisi İsa Bilir oy birliği ile Iğdır Kent konseyi Başkanı seçildi.
Daha sonra gündem gereği meclislerin seçimine geçildi, Kent konseyinin aldığı kararla temsilciler oy birliği ile belirlendi.
Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Yaşlılar Meclisi, Esnaf Meclisi,  Turizm ve trafik meclisi  Çalışma Gruplarında ise şu gruplar belirlendi:  Eğitim ve Öğretim Komisyonu,  Kültür ve Sanat Komisyonu, İmar ve Kentleşme kom., Hukuk ve İnsan Hakları kom., Çevre ve Tarım kom., Kadın komisyonu,  Sosyal İşler kom.,  Gençlik komisyonu,  Engelliler komisyonu, Turizm ve tanıtım komisyonu Yönergelerin onaylanmasınının ardından  toplantı verilen ikramla sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.