Emniyet'ten "Umut Yıldızı Projesi"

Tarih : 2010-10-15 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, eğitim ve öğretimine çeşitli sebeplerle devam edememiş, birtakım olumsuzluklarla karşı karşıya kalmış 12 çocuğun katıldığı meslek edindirme kurslarından Sıhhi Tesisatçılık Kursu açılmıştır.
  

Umut yıldızları projesi kapsamında ilimizde açılan meslek edindirme kursunu başarı ile bitiren çocuklara, Vali Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa AKIŞ, İşkur İl Müdürü Asker  Çiflik, İl Milli Eğitim Müdürü  Bekir Aksoy, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü İlker Öcal, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Halil Yükselen ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan'ın katılımlarıyla Polisevinde düzenlenen törende kokteyl eşliğinde, meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan çocuklara sertifikaları ve hediyeleri verildi.
Ayrıca kurs eğitmeni olan Karadumanlar Sıhhi Tesisat'in sahibi Kenan Karaduman'a çocuklarımıza ve polis halk ilişkilerine sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkür belgesi verildi.
    İl Valisi Amir Çiçek, “Gençlerimize sahip çıkalım, onları sokaklara atmayalım, onlar bizim geleceğimiz. Anne ve Babaların eğitimsiz olması, eğitim kurumlarına ulaşamaması olabilir, biz çocukları hiçbir zaman suçlu görmüyoruz, kurallara aykırı hareket edebilir asıl o suçu onlara işletenlerindir. O çocuğun suçu değil o çocuğu o suça sürükleyendir. Eğitimsiz Anne ve babanın suçudur. Bunun için herkese görev düşüyor onları suçlu olarak görmemeliyiz. Çocuğumuza gereken eğitimi vermeliyiz. Çocuğumuz nerede olursa olsun milli eğitimin görevi nerde olursa olsun bunları bularak eğitime katması çocuğumuzu geleceğe hazırlamalıyız. Kız ve Erkek fark etmez anne ve baba okutmak istemiyorsa onları okutmak için çalışmamız gerekir. Sokaktaki çocuklarımıza sahip çıkalım. İş imkanları sağlayalım Çocuğa git şunu getir dememeli, çocukları eğitmeli. Burada aileden çok biz kurumlara da görevler düşüyor.” dedi.
Iğdır İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Iğdır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün yürütmekte olduğu çalışmalar doğrultusunda; İçişleri Bakanlığının 2009/46 sayılı genelgesine istinaden ülkemizde risk altında suça sürüklenmiş,sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik bilinçlendirme çalışmalarını da içerecek şekilde mesleki eğitim verilerek istihdam edilmelerinin sağlanması ve böylece topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasını amaçlayan İçişleri Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından imzalanan,Emniyet Genel Müdürlüğü İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar İşbirliği ile gerçekleştirilmesi kararlaştırılan "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" kapsamında; Çocuklarımız kursa devam ettikleri 3 ay içerisinde belli miktarda maddi kazanç sağlamışlar, sıhhi tesisatçılık alanında teorik ve pratik eğitim almışlardır. Yaklaşık 3 ay devam eden kurs sonrası kursiyerlere almış oldukları eğitim sonrası kendi becerilerini geliştirmesi ve iş imkanı doğmuştur.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.