İKİ GÜNLÜK AÇLIK GREVİ SONA ERDİ

Tarih : 2010-10-19 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır asılsız Ermeni iddialarıyla mücadele derneğinin “Karabağ’ın işgalinin sona ermesi için” başlattığı iki günlük açlık grevi sona erdi
        

Valilik konağı Yolu Caddesinde bir dükkanda dün başlayan açlık grevi  bugün saat 16.15 de sona ererken açlık grevine katılan Ahıska Türkleri Dayanışma ve yardımlaşma derneği başkanı  Balabey İskender rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenesinden sonra doktor tavsiyesi üzerine açlık grevine son verdi.
          Dernek başkanı Göksel Gülbey, yaptığı konuşmada ”Dün başlattığımız açlık grevine bugün son veriyoruz bu açlık grevi Karabağ’dan göç eden bir milyon insan ve şehitlerin dertlerine çare olur. . Ermenilerce İşgal Edilmiş Olan Karabağın İşgalinin Sona Ermesi İçin Agit Minsk Gurubunu Almış Olduğu Kararın Arkasında durmasını bekliyoruz.  Mink gurubu görevini yapmalı. Bir milyon insan insanlık suçuna maruz kalmıştır. İnsanlık dramı vardır. Eş başkanlığını yürüten Rusya ABD ve Fransa’yı bu işi çözmeye davet ediyoruz. Gerekirse Ermenistan’a ambargo uygulayın. Bir milyon insan topraklarına dönsünler önümüzde ki hafta bir sokak tiyatrosu yapmayı düşünüyoruz katliamın sorumlusu Sarkisyanı sokak tiyatrosu ile vicdan mahkemesinde yargılamayı düşünüyoruz. Sarkısayan bu katliamlarının sorumlusudur, AİHM de mahkememiz sürüyor.Bu açlık grevine destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
           Kıbrıs 76 Barış Harekâtı gaziler derneği Başkanı İsmet Tağal‘da ”Karabağ’da işgal sürdükçe Ermenilerin bu tutumuna karşı eylemlerimiz devam edecektir. Çirkin emellerinden Ermeniler vaz geçmelidir. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız gerekirse dağlık Karabağ’a kadar gideriz.” şeklinde konuştu. Ardından açlık grevine son verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.