TUZLUCA BELEDİYE BAŞKANINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tarih : 2010-10-22 / Kategori : Genel Haber

    Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında, Belediye düğün salonunda vatandaşları bilgilendirdi.
 

     Başkan Türkan, yaptığı konuşmada‘ ‘Dışarıda, kahvehanelerde, masa başlarında birilerinin yalan yanlış yorumlarla vatandaşlara yanlış bilgiler verdiğini, ilçemize yapılacak olan devrim niteliğindeki proje ve çalışmalarımızı karalama amaçlarında olduklarını, bu konuda doğru adres ve doğru bilgi yerinin kendisi ve kurumu olduğunu belirterek, ihale sürecinde olan projenin en kısa zamanda uygulamaya geçmesi ile beraber  yalan yanlış yorum ve haberlerin sona ereceğini, bu haber ve yorumu yapanların o zaman ne diyeceklerini merak ettiğini, gerçi art niyetli, gelişim ve değişime karşı olanların her zaman uyduracak bir şeylerinin olacağını belirterek, “bizler sadece işimize bakıyoruz. Projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ancak yalan yanlış haber ve yorumlar olduğunda da vatandaşlarımızı aydınlatırız.’’ dedi.
    Başkan Türkan,Tuzluca ilçe merkezde,  Belediye Başkanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında yapılan protokol neticesinde 5.600 m² üzerinde 5 Blok işhanı şeklinde olacak şekilde 80 Daire, 90 Dükkan yapılacağını belirtti. Yapılacak Dairelerden 40 adet, dükkanlarda ise 45 adetin satışa çıkarıldığını belirtti. Yapılacak olan daireler; 3+1, İD tipi, Brüt 133 m², asansörlü, kaloriferli, 8 şiddetinde depreme dayanıklı, bir yıl içerisinde anahtar tesliminin yapılacağını, peşinat için Toki tarafından Tuzluca Ziraat Bankasında açılan hesaba 10.000 TL yatırılması gerektiğini, geriye kalan paranın anahtar tesliminden sonra 120 ay (10 Yıl) taksite bölünerek ödeneceğini belirtti.Dükkanların ise 15m² ile 35m² arasında değiştiğini ayrıca bir Bloğunda altında dükkanlar  olmak şeklinde üst kısmında ise güzel bir cami yapılacağını belirtti.
    Proje sonucunda çarşı merkezde Blokların ön ve arka kısmında olmak üzere iki caddenin olacağını belirten Başkan Türkan, yapılacak olan konut ve dükkanlara dışarıdan çok talep olduğunu ama Tuzlucalıların bu projeden faydalanmalarını istediğini vurguladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.