EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN KURBAN SATICILARINA UYARI

Tarih : 2010-10-22 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelinde özellikle Kurban Bayramı öncesi daha sık görülen sahte para ya da yabancı ülkelerin değersiz paralarının avro gibi tanıtılarak kurbanlık alımı ile hayvan hırsızlığı konusunda yetiştiricileri uyardı.


            Yapılan yazılı açıklamada Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak “Önlemek Tedavi Etmekten Daha İyidir” prensibini göz önünde bulundurarak, yaklaşan Kurban Bayramında Besicilik yapan vatandaşların satacakları kurbanlar ile ibadet maksadıyla kurban kesecek vatandaşlarımızın bu görevlerini ifa ederken kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmeleri veya vekalet yoluyla kestirmeleri, hırsız ve dolandırıcılara karşı korunmaları amacıyla gece gündüz görev başında çalışmaktayız.“ denildi.
           Açıklamada şu görüşlere yer verildi. ”Kurban bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından Teşkilat olarak sıkı işbirliği ve koordinasyon sağlayarak, kaçak hayvan hareketlerine karşı yol kontrol ve denetimlerinin sayısı artırılacak halkımızın sağlığı en önde tutulacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığının 2010 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğine göre Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile Güvenlik Kuvvetleri görevlilerinden oluşan bir grupla belgesiz ve sağlık şartları uygun olmayan hayvan nakilleri engellenecek, belirlenen satış yeri ve kesim yerleri dışında oluşabilecek faaliyetlere izin verilmeyecektir.Vatandaşlarımızın yetiştirdiği hayvanların dolandırıcılar tarafından heba edilmemesi emeklerinin boşa çıkarılmaması için halkımızın hayvan dolandırıcılığına karşı bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda;Kurban alım ve satımları  belediyelerce hazırlanan noktalardan yapılmalıdır.Dolandırıcılar genellikle ilk alışverişlerini güven vermek amacıyla herhangi bir sorun olmadan yapmaktadırlar. Bu nedenle ikinci veya diğer alışverişlerde de dikkatli ve duyarlı olunuz.Hayvanlarınızı almaya gelen şahısların sizlerle yaptığı görüşmelerde diğer kişilerin duyamayacağı veya ayrı bir ortamda konuşmalarına şüphe ile yaklaşınız.Olayın içinde olmadığınız halde bilginiz dışında alım ve satım işinin içinde kullanılabileceğinizi unutmayınız.Hayvanlarınıza yüksek değer vererek satın almak isteyenlere şüphe ile yaklaşınız.Paraların sahte olabileceği hususunu her zaman göz önünde bulundurunuz. Şüphelendiğiniz durumlarda banka veya döviz büroları aracılığı ile kontrol ettiriniz..Değerinin altında hayvan satmak isteyenlere de şüphe ile yaklaşınız.Paralarınızı elden vermek yerine bankadan havale ediniz.Alışveriş yaptığınız kişilerin kimlik ve adres bilgilerini not alınız.Toplu sevkiyatlarda araç plaklarını not almayı unutmayınız.Deri toplamada tek yetkinin Türk Hava Kurumunda olduğunu unutmayınız. (Yetkili olarak gelen kişilerin görevli kimlik kartlarını kontrol ediniz.)Satın almış olduğunuz kurbanlıkları mutlaka korunaklı bir yerde kontrollü olarak muhafaza ediniz. (Hırsızların sizin boş anınızı kolladığını unutmayınız.) Unutulmamalıdır ki dolandırıcının sermayesi dilidir. Kimsenin sizin saflığınızdan ve iyi niyetinizden istifade ederek hile ve yalan ile paralarınızı veya hayvanlarınızı almasına müsaade etmeyiniz.Muhtemel olabilecek olayları önlemek için, tüm vatandaşlarımızın kurbanlık alım satımlarında duyarlı davranmaları, şüphelenilen bir durum ile karşılaşılması durumunda en kısa zamanda 24 saat hizmet veren 155 polis ihbar hattını arayarak haber vermeleri önemle rica olunur.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.