DÜNYA GIDA GÜNÜ HAFTASI KUTLANDI

Tarih : 2010-10-22 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Dünya Gıda Günü' haftası kutlama programı, Kazım Karabekir İlköğretim okulunda  gerçekleştirildi.
    

       Okul bahçesinde öğrencilere hitaben bir konuşma yapan İl Tarım Müdür  Yardımcısı Özkan Yolcu,”16 Ekim 2010 tarihi itibariyle Dünya Gıda Günü 30. yılına girmiştir. Bu anlamlı etkinlik aynı zamanda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kuruluşunun 65. yıl dönümüdür. Bu yılki kutlamanın teması, ulusal, bölgesel ve uluslar arası düzeyde dünyadaki açlıkla mücadele etmek için sarf edilen çabaların fark edilmesi amacıyla seçilen “Açlığa Karşı Birleşelim” temasıdır.     Açlığa karşı birlik olmak için Devletimiz, Sivil Toplum Kuruluşları ve Özel Sektör birlikte hareket etmeliyiz.2009 yılında artan gıda fiyatları ve mali krizin kısmi etkisiyle kritik eşik olan dünyada bir milyar aç insan seviyesine ulaşılmıştır.
    FAO Genel Direktörüne göre “Bu modern günlerde trajik bir gelişmedir” 2050 yılı itibariyle dokuz milyarlık bir nüfusu beslemek için gıda üretiminin yüzde 70 oranında artırılması gerekmektedir. Dokuz milyar insanın beslenmesi için gerekli gıda miktarı mineral gübreler olmaksızın sağlanamaz.
    Ancak üretim maliyetlerini düşürmek ve çevre sorunlarını azaltmak için bunları akıllıca kullanmalıyız.            İnsanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri çeşitli gıdaların zamanında yeterli ve dengeli bir  şekilde  almalarına bağlıdır.
    Farklı sektörlerdeki sivil toplum örgütleri, okullar, eğlence ve spor kuruluşları arasındaki ortaklıklar kimsenin aç kalmaması konusunda toplumun dikkatini çekmek için birlikte çalışabilirler.Unutulmamalıdır ki; En güçlü denetçi tüketicinin ta kendisidir. Sağlıklı bir gıda sektörü oluşturabilmek için bütün tüketicilerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Bizleri birbirimizle buluşturup konuşturan en kısa yolun Alo 174 Gıda Hattını kullanmak olduğunu unutmamalıyız”dedi
            Törene İl milli eğitim müdür yardımcısı Abbas Öcal ,İl tarım müdürlüğü şube müdürleri öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Ardından sınıfta Dünya gıda günü ile ilgili bir film izlettirildi. Öğrencilere Gıda  paketleri ve meyve suyu dağıtıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.