ASİMDER'DEN MÜBARİZ İBRAHİMOV İÇİN KIZILHAÇ ÖRGÜTÜNE MEKTUP

Tarih : 2010-10-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Asılsız Ermeni iddialarıyla mücadele derneği, Ermeniler tarafından şehit edilen ve hala cesedi Azerbaycan’a verilmeyen Mübariz İbrahimov için Kızılhaç örgütüne bir mektup yazdı.
     

  Kızılay  Genel merkezine Kızılhaç Örgütüne Ulaştırılmak Üzere mektup ve topladıkları 525 kişinin imzasının bulunduğu  liste gönderdiklerini belirten dernek başkanı Göksel Gülbey, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kızılay ve Kızılhaçın kuruluş ilkesi; Savaş alanında yaralılara ayrım gözetmeksizin yardım etme isteğinden doğan Kızılay ve Kızılhaç, her nerede olursa olsun insan ıstırabını ulusal ve uluslararası kapasitesi dâhilinde önlemek ve dindirmek için çabalar. Amacı insan hayatının, sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanmasıdır. Bütün insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışı destekler. İlkeleriniz doğrultusunda; 19 Haziran 2010 tarihinde saat 23.30’da Azerbaycan Cumhuriyeti ordusu ile Ermenistan ordusu arasında Ermenilerce  işgal edilmiş olan Karabağ Bölgesi Terter Kazasının sınırında çıkan çatışma sonucunda Ermeni askerler tarafından şehit edilen Mübariz İbrahimov’un cenazesi, bu tarihten itibaren üç ay gibi bir sürenin geçmesine rağmen Ermenistan tarafının elinde bulunan cenazeyi inkâr ederek, Azerbaycan Cumhuriyetine ve ailesine teslim etmemektedir.”
    Ancak dalga geçercesine Mübariz İbrahimov’ un şahadet fotoğrafları Ermeni istihbarat merkezince Ermeni bir insanın rumuz ismiyle internet ortamında paylaşıldığını belirten Gülbey şunları kaydetti: ”Şehrimizde bu olayı kınamak ve insanlık onuruna sahip çıkmak için 525 adet vatandaşımızdan imza toplanmıştır. İki ülke arasında bu konuyla alakalı girişimde bulunan kurumunuzdan ilkeleriniz doğrultusunda mağdur olan ailenin acısını ve ıstıraplarının dindirilmesi konusunda ciddi ve samimi bir girişimin yapılmasını istiyoruz. Vatandaşlardan toplanmış olan imza listeleri yazımız ekinde gönderilmiştir.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.