İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI

Tarih : 2010-10-23 / Kategori : Genel Haber

        İlin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki, teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim, istihdam konularında etkinliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak üzere İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Amir Çiçek Başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı.
  

Vali Amir Çiçek, yaptığı konuşmasında “ İlimizde düzenlenen Meslek Edindirme Kurslarının, ilin işgücü ihtiyacı doğrultusunda, işsizliği önleyici ve aktif işgücüne yönelik meslek kurslarının düzenlenmesi, istihdam garantili kursların açılmasına ağırlık verilmesi, il genelinde çok iyi bir planlamanın yapılarak kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini belirti.Çiçek, “Yetişen gençlerin meslek sahibi olmalarını, kurulun amacı ilimizin muhtelif sektör ve branştaki işgücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirleyerek, ilimiz düzeyinde istihdamı koruyucu geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri belirleyerek gereken önlemleri zamanında almaktır.” dedi.
İŞKUR İl Müdürü Ahmet AYDIN “Iğdır İl Müdürlüğü olarak 2010 yılında kurumlarla 12 adet TYÇP, 59 adet kendi işini kurtaracaklara yönelik meslek kursu, Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile hükümlülere yönelik 1 kurs açılmıştır. Meslek kurslarımıza 882 kursiyer katılmıştır. TYÇP programında ise 408 işsizimizin geçici istihdamı sağlanmıştır. Toplam katılımcı sayısı 1290 işsizdir.
    Kurumuzca açılan meslek kurslarımızdan 49 adeti sona ermiştir. 10 meslek kursumuz devam etmektedir.
    Yürütme kurulunun 2011 yılı işgücü eğitim planının değerlendirilmesi, istihdam garantili ve kendi işini kuracaklara yönelik mesleki eğitim kursları, TYÇP programları uygulanması, girişimcilik eğitimi ve engellilere ve hükümlülere yönelik meslek edindirme kursları, işbaşı eğitim programı, umut yıldızı projesi, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele konularında kurslar düzenlenmesi ve 2011 yılı işgücü eğitim planı kurul üyelerince görüşülmüştür.
Uzmanlaştırılmış meslek edindirme merkezi kurs yönetimi, UMEM Projesi kapsamında eğitimlerin açılması konusunda Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü atölye, derslik ve benzeri mekanların fiilen hazır olduğu, meslek kursları açılmasına yönelik UMEM Projesi 2011 Yılı İşgücü Eğitim Planı belirlenmiştir.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.