IĞDIR İLİNİN İLK VE TEK BAYAN HAKEMİ

Tarih : 2010-10-25 / Kategori : Genel Haber

(Iğdır Amatör Futbol Ligi'nde ilk ve tek bayan il hakemi olan Belin Ada(23),azmiyle görenlere parmak ısırtıyor.
 

       Beden eğitimi öğretmeni olarak spor hayatına başlayan genç bayan hakem,  Erzurum da açılan futbol hakemliği kursuna müracaat etti. Dünya'nın gözde sporu olan futbola büyük bir ilgi duyan Ada,kursu başarıyla bitirdi. 2009 yılında il hakemi olan genç hakem,o yıldan bu yana da Iğdır'da Amatör Futbolu'nun renkli siması olmayı başarmış durumda.
       Iğdır'da Hem  ücretli beden eğitimi öğretmenliği hem de Futbol hakemliği yapan Ada'nın hedefi ise Süper Lig'de düdük çalmak.
       Çocukken mahallede erkeklerle futbol oynadıklarını o zamandan beri futbola meraklı olduğunu belirten 23 yaşındaki bayan hakem,"futbolu çok seviyordum, Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden eğitimi bölümünde okurken Futbol hakemliği kursu açıldı. Futbol hakemliği kursuna kayıt yaptırdım. 1 sene namzet hakemliği yaptım 2 yıldır da il hakemi olarak görev yapmaktayım."dedi.
       2 yıldır beden Eğitimi öğretmeni olarak atamayı beklediğini KPS sınavlarına çalıştığını yeterli puanı alamadığı için atamasının yapılmadığını belirten Bayan hakem olmanın zor yanlarının da olduğuna dikkat çeken Ada,"Zor yanları olduğu kadar kolay yanları da var. Bayan hakemliğinin zor yanları var ama bana göre çok zevkli. Zevkli olduğu için zor yanları gözünüzün önüne gelmiyor.Farklı bir ortam ve çok güzel yanları var" ifadelerini kullandı.
      En büyük hayalinin Iğdır'da bayan futbol takımı kurmak olduğunu bunu da ancak kadrolu ataması bir okula olduğu zaman gerçekleştirebileceğini belirten Belin Ada,Genç bayan hakem, ilk başta beni görünce şaşırıyorlar ama daha sonradan alışıyorlar. Erkek hakemlere göre daha güzel geçiyor maçlar. Bayan hakem olunca hor görmüyorlar aksine çok iyi davranıyorlar. İtiraz olayı ve küfür olayı pek olmuyor. Çok sert itiraz olmuyor. Bayan olduğum için sahada daha kibar davranılıyor. Tabi doğuda bu bölgede bayan hakem olmak zor ailem ilk önce razı değildi sonra kabul etti fakat etraftan akrabalar konuşmaya başladı."Kız çocuğu hakem olurumu bu nasıl iş küfür ederler filan diye. Şimdi alıştılar ilk maçlarda küfürler oluyordu şimdi azaldı. Bir seyirci sürekli küfür ediyordu uyardım dinlemedi sonra maçı durdurdum adamı stat dışına çıkardım." diye konuştu.
        Genç bayan hakem, herkesi spor yapmaya davet ederek, "Spor benim için bir yaşam felsefesi ve spor yapmayı çok seviyorum. Bunu herkese de öneriyorum. Herkes Futbol hakemliği yapabilir. Çok zor değil aksine çok güzel. Bence her şeyden ziyade spor, sağlıktır. Bayanlara da tavsiye diyorum" diye konuştu.
    En son Öz Iğdır sporun Kağızman spor ile yaptığı dostluk maçında   yan hakemlik yapan  Belin Ada, için arkadaşları kendisinden çok memnun olduklarını bayan hakem sayısının artması gerektiğini söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.