ZORU BAŞARAN FEDAKAR HEMŞİRE AYŞE YASEMİN GEZER

Tarih : 2010-10-25 / Kategori : Genel Haber

 Iğdır merkeze bağlı 2800 nüfuslu Karakuyu köyü sağlık evinde görev yapan hemşire Ayşe Yasemin Gezer yaptığı fedakar çalışmalarla yılın hemşiresi seçildi.
 

      Fedakar çalışması ile 6 yıl içinde bütün çocukların aşı olmasını sağlayan hemşire Ayşe Yasemin Gezer Karakuyu köy halkının  sevgilisi haline geldi.Köy halkı Ayşe hemşireden çok memnun .
     2004 yılında Lisans eğitiminden sonra Karakuyu Sağlık Ocağında göreve başlayan Hemşire Ayşe Yasemin Gezer’in Iğdır’ın bu kırsal bölgesinde düşük olan aşı oranlarının Dünya Sağlık Örgütü standartlarına ulaşmasında yoğun çaba gösterdiği, yoğun çalışmaları sayesinde Iğdır’ın bu kırsal kesiminin aşı oranlarının Dünya Sağlık Örgütü standartlarına ulaşmayı sağladığı için il sağlık müdürlüğü tarafından başarılı bulundu.
       Hemşire Ayşe Yasemin Gezer, “Hemşire arkadaşlarımızla gerçekten çok zor şartlar altında çalıştık ev ev gezdik  dolaştık aileler çocuklarını aşı yaptırmaya yanaşmıyordu.Çocuklarımız kısır olur diyorlardı.anlattık ikna ettik şimdi evlerine gitmiyoruz.onlar geliyorlar hem de güle oynaya aşılarını muntazaman yaptırıyorlar.çok mutluyum zoru başardım ve yılın hemşiresi de seçildim.”dedi.
           işte Hemşire Ayşe Yasemin Gezer ‘in fedakarlık ve başarı öyküsü böyle 500 ‘e yakın çocuğa her türlü aşısını yapmak onların her türlü hastalığı ile ilgilenmek ve mutlu olmak bu olsa gerek.mesleğini seven zoru başaran bunu yaparken de mutlu olan bir öğretmen gibi annelere çocuğuna nasıl bakacağını yorulmadan bıkmadan anlatan bir hemşirenin başarı öyküsü:…

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.