Cumhurbaşkanı Gül Öğretmenleri Kabul Etti

Tarih : 2010-12-02 / Kategori : Genel Haber

    Cumhurbaşkanı Gül 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve 81 ilden gelen öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, öğle yemeğinde bir araya geldi.
  

  İlimizi Temsilen Kurtuluş ilköğretim okulu Matematik Öğretmeni Arzu Yıldırım katıldı.    Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte büyük resepsiyon salonunun girişinde karşıladığı davetlilerle tek tek tokalaştı. Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeği öncesinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine ''24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, eğitim camiamızın siz seçkin temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde misafir etmekten, eşim ve ben büyük mutluluk duyuyoruz'' diyerek başladı ve tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Milletin öğretmenlere ayrı bir değer verdiğini ve onların gönlünde özel bir yerde tuttuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, kendisinin de öğretmenlerle her yıl bir araya geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde geleneksel hale getirdikleri bu faaliyetle öğretmenlerin milletin nezdindeki saygınlığını en iyi şekilde gösterdiklerine inandığını ifade etti. Böylece öğretmenlerle daha yakından görüşme ve konuşma fırsatı yakaladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlerin ''onur gününde'' gerçekleştirdikleri bu buluşmalara büyük önem atfettiğini vurguladı.
         KALKINMANIN ANAHTARI EĞİTİM
    Cumhurbaşkanı Gül eğitimin, gelişmenin, sürekli ilerlemenin, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmanın anahtarı olduğunu; bu nedenle tüm ülkelerin daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdikleri bir konu olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Türkiye de yaşadığımız bilgi çağında eğitime yapılan yatırımın, insana ve geleceğe yapılan yatırım olduğunun şuuruyla hareket etmekte, planlamalarını ve hamlelerini buna göre yapmaktadır. Bu süreçte biliyoruz ki en büyük yük, eğitimin temel unsuru olan fedakar öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü gerektiren bir meslek olmanın ötesinde, bir sanattır. Öğrenciler, öğretmenin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Bir çocuk için aileden sonra ilk bilgi kaynağı öğretmenlerdir. Kavramlara anlam katan öğretmenlerdir. Öğretmenler öğrencilere, dolayısıyla topluma rehberlik eden bilge kişilerdir. Öğretmenlik aynı zamanda, sınırları sadece okul duvarlarıyla veya müfredatla çizilemeyecek kadar özel ve farklı bir meslektir. Sizler, öğrencileriniz için öğretici konumunuzun yanı sıra, bazen bir arkadaş, bazen ailenin bir büyüğü, bazen bir umut, bazen sığınılacak bir liman ve bazen de rol model oluyorsunuz. Sizlerin yegane amacı, emek harcadığınız, gecenizi gündüzünüze katarak yetişmeleri için uğraş verdiğiniz nesillerin, daima başarılı ve üretken olmalarını görmektir.''

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.