IĞDIR VALİSİ AMİR ÇİÇEK, HAYDAR ALİYEV FEN LİSESİ VE EĞİTİM UYGULAMA OKULUNU GEZDİ

Tarih : 2010-12-07 / Kategori : Genel Haber

    Bir süre önce tabelası asılan Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi'ni ve eğitim uygulama okulunu Iğdır valisi Amir Çiçek gezdi.
                

Okul Müdürü Tuna Ok, Vali Amir Çiçek'e okul hakkında bilgi verdi. Vali Çiçek'te gazetecilere yaptığı açıklamada “Türk dünyasının önde gelen liderlerinden merhum Haydar Aliyev'in adının 500 öğrenci kapasiteli 16 derslikli Iğdır Fen Lisesi'ne verildiğini,  Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini daha çok geliştireceğini” söyledi.
          Vali Çiçek "Bu Fen lisemize Haydar Aliyev adının verilmesiyle iki ülke arasındaki bağlar daha da kuvvetlenecektir.  Fen Lisemize Haydar Aliyev isminin konmasında Milletvekilimiz Ali Güner'in büyük emeği vardır. Haydar Aliyev Fen lisemize 2011 yılında devlet başkanlarının ve bakanların katılacağı adına yakışır bir açılış yapmak istiyoruz. Okulumuzun Öğretmen eksiği vardı.  Bunları büyük ölçüde gidermiş bulunuyoruz.  Haydar Aliyev Fen lisesiyle Iğdır'da eğitim seviyesini çok yükseğe taşımış olduk. Bundan sonra Iğdır, eğitim alanında Türkiye çapında kendinden daha fazla söz ettirecek" dedi.
           Vali Amir Çiçek ve beraberindeki heyet daha sonra Zihinsel engelliler için Melekli'de bulunan Eğitim ve Uygulama Okuluna ziyarette bulundu. Burada eğitim gören 50 engelli öğrencinin yaptığı resimleri inceleyen Vali Çiçek, "Engellilerimizi topluma katmak için devletimiz her türlü imkanı seferber ediyor. Engellilerimizi toplum
dışına atmayalım amacımız onları topluma kazandırmaktır. Engellilerin bu toplumda yapabilecekleri birçok iş vardır. Biz onlarla gurur duyuyoruz" dedi.
          Vali Amir Çiçek'in ziyaretine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.