KAIDER 16. OLAĞAN KURULU YAPILDI

Tarih : 2010-12-08 / Kategori : Genel Haber

    Kısa adı  KAIDER olan Bursa Kars- Ardahan-Iğdır  İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa’da  16. Olağan Kurulunu gerçekleştirdi.
   

Yıllardan beridir Bursa’da hemşerilerine hizmet eden ve birçok faaliyete imza  atan KAIDER üyeleri, delegeleri ve diğer hemşeri dernek başkanlarını sabah kahvaltı ikramıyla ağırlayan başkan Recep Çohan tekrar başkanlığa seçildi.16.Olağan Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanı ve üyeleri seçimi yapıldı. Divan başkanlığına değerli hemşerimiz işadamı ve Federasyon kurucusu Dursun Karakoç getirildi. Karakoç : “KAIDER  başkanı, yönetici, üyeleri ve misafirleri selamlayarak böyle bir derneğin olması bizleri gururlandırmıştır.Olağan kurulun tüm hemşerilerimize birlik beraberlik getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.Katılımınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.” diyerek kurul toplantısını başlattı.
    Toplantıda yönetim ve denetleme kurulu adına Başkan Recep Çohan açılış konuşması  yaparak slayt eşliğinde yaptıkları faaliyetleri anlattılar.Çohan: “Bizleri kırmayarak buraya kadar gelen hemşeri dernek başkanlarına, yönetim kurulu  üyelerine, delegelerimize, üyelerimize, işadamlarımıza ve her zaman bizlerle birlikte olan ve bizleri Türkiye gündemine taşıyan bölgemizin güçlü gazetesi Siyasal Birikim Gazetesi ‘ne ve Bursa temsilcisi Ali Ergül beye katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Bizler 1992’den beridir Bursa’da hemşerilerimize destek olmaktayız, bu desteklerimiz gerek derneğimiz adına gerekse diğer  hemşeri dernekleri adına olsun her zaman devam edecektir. Biz isteriz ki tüm hemşerilerimiz Federasyon çatısı altında tek yumruk olsun , bu birliktelik adına  gerekirse biz de tüzük değişikliği  yaparak derneğimizi fesh edip federasyon çatısı altında hizmet etmeye hazırız. Birçok faaliyete imza attık: “Her yıl yapılan Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katkıda bulunmaktan tutun da, Bir Damla Su Projesi kapsamında doğudaki bölge illerimizin okullarına eğitim araç gereçleri temininde bulunduk, fakir öğrencilere yardımda bulunduk, okuyamayan öğrencilerimize burslar sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz.
    Bölgemizin futbol takımlarını yaptıkları maçlarda destekledik ve bizzat seyirci desteyiğle izlemeye gittik.
    Bursa’da yaşayan hemşerilerimize maddi ve manevi anlamda destek olduk. Bursa yerel basınında sesimizi duyurduk.
    Resmi anlamda Bursa’da yapılan tüm kültürel ve sosyal etkinliklere katıldık. Yetkili makamlara ziyaretlerde bulunduk. Ve burada sayamayacağım birçok etkinliği gerçekleştirdik.Bu çalışmalarımız siz hemşerilerimizin desteyiğle daha da büyüyecektir. Hepinizi saygıyla selamlıyor ve kucaklıyorum.” dedi.
    Başkan yardımcılarından hemşerimiz Lale Yıldız Hanımefendi de  herkese hoş geldiniz diyerek hesap bilançosu konusunda açıklamada bulundular. Yönetim ve Denetleme kurulunun ibrası, tahmini bütçenin oylanması, tüzüğün 29. maddesinin değiştirilmesinin görüşülmesinden sonra yeni yönetim ve denetim kurulu seçimi yapıldı. Yönetim kuruluna Recep Çohan, Cihanşah Karakoç, Levent Çelik, Lale Yıldız, Metin Çiftçi, Akan Ayaz, Yener Sesli, Özgür Akpınar, Kemal Ünlü, Denetleme kuruluna Tekin Seferoğlu, Nurullah Kavak ve Hayrullah Atalay seçildiler. Olağan üstü kurul dilek ve temennilerle  sona erdi.  Daha sonra hemşeriler bir araya gelmenin mutluluğunu sohbet ederek sürdürdüler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.