IĞDIR ASİMDER'DEN YAZAR TURGUT ER'E KINAMA

Tarih : 2010-12-24 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev hakkında kitap yazan Gazeteci Yazar Turgut Er'i kitapta geçen ifadeleri dolayısıyla kınayan bir açıklama yaptı.
  

Dernek üyeleriyle birlikte Belediye meydanında basın açıklaması yapan Iğdır ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye-Azerbaycan dostluğuna ve kardeşliğine değinerek, Turgut Er'in ''Azadlıktan Tiranlığa'' isimli kitabında ileri sürdüğü iddiaların iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik olduğunu belirtti.
    Turgut Er'in, Aliyev'e suikast ve darbe girişiminde bulunanlara destek vermesinden dolayı Azerbaycan hükümeti tarafından sınırdışı edildiğini iddia eden Gülbey, ''Bu tür olaylar kendiliğinden gelişmiyor. Bugün Türkiye ile Azerbaycan arasında iyi giden ilişkileri bozmak istiyorlar. Özellikle de bundan rahatsız olan Ermenistan ve Ermeni lobisi bu tür fırsatları hiç kaçırmıyor'' diye konuştu.  Gülbey, Turgut Er'in ikinci bir Orhan Pamuk olma yolunda ilerlediğini öne sürerek, ''Ama unutmasın ki bu tür fitne tohumu ekmek için yazılar yazan insan, toplumun her kesimi tarafından lanetle anılacak ve geçmişinde kara bir leke olarak kalacaktır.'' dedi.
    ASİMDER Başkanı Gülbey, Turgut Er'i yazılarından dolayı kınadıklarını ifade ederek, Er'in Türk ve Azeri halkından özür dilemesini istedi.
    Dernek üyeleri daha sonra meydanda bulunan büyük bir binanın üstüne Atatürk ve Haydar Aliyev'in resimlerinin bulunduğu bir pankart açtı.
    Yazar Turgut Er, 1994-2000 yılları arasında Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde çalışmıştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.