Yatalak Hastaya Evde Bakım Hizmeti

Tarih : 2010-12-25 / Kategori : Genel Haber

    Sağlıkta Dönüşüm Programı Kapsamında Iğdır Devlet Hastanesi’nce İlk Uygulama Sonucu ‘evde Bakım Hizmeti’ Projesi Başlatıldı.

 

  Iğdır’ın Söğütlü Mahallesi’ndeki evinde uzun süredir yatalak hasta olarak bakımı yapılan Uğur Sağlam”ın  (17) evinde tedavi uygulamasına başlandı.
 Bu kapsamda hasta Sağlam’ın evindeki ilk uygulamaya Vali Amir Çiçek, Eşi Hülya Çiçek, Iğdır Devlet Hastanesi Baş Hekim Bülent Kaya, Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Sosyal Hizmetler Müdür’ü Halil Yükselen katıldı.
    Iğdır devlet hastanesi bünyesinde oluşturulan ‘Evde Bakım Hizmeti’ birimini arayan hasta veya yakınları, özel hasta muayene ekiplerince evlerinde günlük veya haftalık muayeneye tabi tutuluyor. Hasta Abisi Ercan Sağlam, 4 yıldır   kardeşim yumuşak doku tümörü hastalığına yakalandı. Ercan Sağlam Annesi Tevrat Sağlam’ında çeşitli hastalıklarından dolayı Erzurum’a götürmek zorunda kaldığını belirtti. Sağlam bir evde iki hastaya yetişmek çok zordu.   Hastane yetkililerinin ekiple birlikte evimize kadar gelerek kardeşimizi  muayene etmesi bizi büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Kardeşime ve Anneme bakacak durumda değildik.  Yeşil kart çıkardık. Yeşil kart sayesinde hastaneye annemi götürebiliyorum.”dedi.
    Hastayı evinde ziyaret eden Iğdır Valisi, Amir Çiçek,  4 yıldır yatalak hasta olan Uğur Sağlam’ın ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunurken, Evde Bakım Birimi doktorlarından hasta ile ilgili bilgiler aldı.
       Vali Çiçek daha sonra gazetecilere yaptığı açıklama da, “Hastane birimlerimiz önce evde hastayı muayene ediyorlar, daha sonra tedavi yöntemi uygulaması başlıyor. Aile Hekimliği ile hasta olanlara karşı önlemler almış olunacak.  “Bundan sonra hastaneye ulaşmakta zorluk çeken yatağa bağımlı mağdur, maddi imkanları kısıtlı, daha çok kronik hastalığı olan; hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza biz bu hizmeti yerinde vermeye çalışacağız. Hastanemize gelmekte zorlanan bir hastamızın ayağına kadar giderek tedavi uygulamasını sürdüreceğiz” dedi.
    Vali Eşi Hülya Çiçek,Evin en küçüğü Özlem Sağlam’a kitap hediye etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.