VALİ ÇİÇEK, AĞRI DAĞI'NIN TURİZM ALT YAPISINA YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Tarih : 2010-12-31 / Kategori : Genel Haber

         Vali Amir Çiçek, “Ağrı dağının Turizme açılması  Iğdır’a ve bölgeye büyük fayda sağlayacaktır.” dedi.   
         

Vali Çiçek, “Ağrı Dağı, ilimizde dolayısıyla bölgemizde turizm potansiyellerini harekete geçirecek ve bölgesel kalkınmayı tetikleyecek en önemli doğal kaynakların başında gelmektedir.” dedi. Vali Çiçek,  “Söz konusu kaynağa yönelik, dünyada oluşan turistik taleplerine cevap vermeyi, turizm sektörü bazında rekabet edebilirliğinin artırılmasını ve bu yolla bölgesel düzeyde sosyo-ekonomik gelişmenin sağlanmasını amaçlamak üzere,
 Ağrı  Dağı Turizm altyapısına yönelik îl Özel İdaremizce; Ağrı  Dağının Korhan Yaylası ve Serdar Bulak Yaylası mevkilerinde yol, enerji, su gibi bir takım çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
       Ağrı  Dağının Korhan Yaylası mevkisine yönelik, Avrupa Birliğinin katılım öncesi mali yardım fonu olan IPA Programına, mekanik tesisler (telesiyej ve teleski), su hattı, kayak evi, mesire alanları, inanç turizmi, gözlem evleri gibi faaliyetlerini içeren ve 8.725.000 Euro bütçeye tekabül eden "Ağrı Dağı Turizm Projesi" sunulmuştur. Söz konusu projemiz, Otoriter Kuruluş (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı) tarafından henüz finanse edilmemiştir.
    Ve aynı projemiz, revize edilerek Serhat Kalkınma Ajansı Hibe Programına
(SERKA) sunulmuştur. Sunulan projemizin maliyeti 800.000 TL dir.
    Proje kapsamında; proje alanında mevcut bulunan, dağ evinin onarılması ve regresyon alanlarının düzenlenmesi kapsamında kamelya, şömine, piknik masaları, çocuk oyun alanları, yol, ağaçlandırma, gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir.
       Ağrı  Dağının Serdar Bulak Yaylası  mevkisinde bulunan eski Rus Kışlasının onarılması ve turizme kazandırılması için, İl Özel İdaremiz tarafından, yol altyapı çalışması yapılmıştır. Söz konusu yolu daha da modernize etmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İl Özel İdaremize 2.750.000 TL ödenek tahsisi yapılmıştır. 250.000 TL si yolun menfez ve köprü işlerinde kullanılmak üzere ihale işlemleri başlatılmış, geri kalan kısmı ise yol standardının yükseltilmesi ve ihtiyaç duyulan diğer turizm alt yapı çalışmaları için kullanılacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.