ÖĞRENCİLER YENİ YILA FİDAN DİKEREK GİRDİLER

Tarih : 2011-01-01 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Valisi Amir Çiçek ve  İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri doğayı güzelleştirme ve temiz bir çevre için Yeşil Kuşak ormanlık alanına fidan dikimi yaptılar.
       

Iğdır Valisi Çiçek fidan dikimi öncesi yaptığı konuşmada “İlimizin  güzelliğine güzellik katmak ve güzel bir yeşil alan oluşturmak için bu fidanları diktiklerini, Yeni yıla fidan dikerek girmenin mutluluğunu yaşadıklarını” belirterek “Iğdır’ın ismine layık olarak yeşil Iğdır olarak kalması için burada badem tohumu ve Ardıç fidanı diktik. Bu mutlulukla Iğdırlıların yeni yılını kutluyorum 2010’a veda ederken  tüm kötülüklerin 2010’da kalmasını istiyorum. 2011 yılının mutluluk huzur getirmesini diliyorum.” dedi.  Yeşil Kuşak Ağaçlandırma sahasına  giden öğrenciler, kazma küreklerle kendilerine öğretildiği biçimde fidanları toprakla buluşturdular. Fidan diken öğrenciler,  "Hepimiz çok mutluyuz, 2010 yılı bitti. Yeni bir 2011 yılına fidan dikerek giriyoruz  artık bizim de Yeşil Kuşak’da bir fidanımız var. Bundan sonra da imkânlarımız el verdiği sürece ağaçlandırma çalışmalarımızı her zaman ve her yerde sürdüreceğiz. Çünkü Iğdır’ımızda hava kirliliği çok fazla diktiğimiz fidanlarla bunu en aza indirmeye çalışacağız.” dediler.  
    Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün’de yaptığı konuşmada "10 bin ocak badem tohumunu ve 500 adet ardınç fidanını toprakla buluşturduk. İnönü İlköğretim okulu ve Ziya Gökalp ilköğretim okulu öğrencilerimizin doğayla ilgili dersleri vardı.
Bazı öğrencilerimiz fidan dikimine katıldı. Bazı öğrenciler ise sınıflarında bulunan öğrencilere  doğanın korunması için yapılması gereken şartları anlattılar.” dedi.  Tazegün, İlimizde yoğun hava kirliliği yaşanıyor. Bunun için yılın sonu olmasına rağmen hava kirliliğini önlemek için fidan dikimi yaptık. Öğrencilerimize doğa sevgisini küçük yaşta verebilirsek ileride yeşili bol bir ülkede yaşarız. Iğdır’da havalar ılık geçiyor badem tohumu ve ardıç fidan diktik" şeklinde konuştu.  Fidan dikme törenine Iğdır Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz ve öğrencileri de katılarak fidan diktiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.