TÜRKSAM BAŞKANI SİNAN OĞAN IĞDIR'DA KONFERANS VERDİ

Tarih : 2011-01-10 / Kategori : Genel Haber

    SİNAN OĞAN"ERMENİSTAN İLE SINIR KAPISININ AÇILMASI IĞDIR’A ZARAR VERECEKTİR" DEDİ

    TÜRKSAM Başkanı hemşerimiz Sinan Oğan, Türk Eğitim Sen Iğdır Şubesinin davetlisi olarak geldiği Iğdır’da  konferans verdi.
         Iğdır Kültür Merkezinde “Bölgesel ve Küresel gelişmeler de  komşularımız ve Iğdır konulu” konferansta  konuşan TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Iğdır’ın ve Türkiye’nin iç ve dış gündemine değindi.
          Oğan, Iğdır’da Birlik içinde olursak kimse Iğdır üzerinde hesap yapamaz. Her türlü zorluğun üzerinden geliriz. Kimse Öğretmenimizi ordan  oraya süremez. Bugün Türkiye de çeşitli oyunlar oynanıyor. Bu oyunlar içerisinde Iğdır ve Mersin önemli yer tutmaktadır. Çünkü Iğdır Orta Asya’ya açılan bir kapı, Mersin ise denizlere açılan bir liman konumundadır. Bundan dolayı Iğdır ve Mersin emperyalist güçler ve küreselcilerin ilgi odağındadır. Bu nedenle Iğdır’ın stratejik önemi büyüktür. Bunun farkına varmalıyız. Bu gün Iğdır’da bazı dengeleri değiştirdiğiniz anda Türkiye’nin orta Asya’ya açılan  kapısı kapanmış olur. Türk dünyasına açılamaz hale gelir. Türkiye’nin nefes borusunu tıkmış olursunuz. Türkiye’nin Azerbaycan’a açılan penceresini kapatmış olursunuz. Bunun için Iğdırlılar içinde Türkiye içinde Iğdır önem verilmesi gereken bir ildir.  Haritaya baktığınızda Iğdır’ın stratejik önemini anlarsınız. Iğdır Türkiye’nin doğuya açılan kapısıdır. Büyük Ortadoğu projesi diye tutturdular ama bu proje büyük bir hazinle bitti. Bundan sonra başka projeler gündeme getirecekler. Büyük orta doğu projesi gerçekleşmedi ama Türkiye’yi bölme projesi devam etmektedir.
     Türkiye’ye dayatılan bazı şeyler vardır. Türkiye’yi federasyonla yöneltmek isteniyor. Bu ülkenin sınırları cetvelle çizilmedi. Ama diğer ülkelerin sınırları Londra’da masa başlarında cetvelle çizildi. Türk’e ve Türklüğe karşı laflar edildi. Bu ülkeye hiç kimsenin laf etmeye hakkı yoktur. Bölücülerle Türklüğü bir kefeye koyamaz ve kıyaslayamazsınız. Türksam olarak ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye’de değişmez ve değiştirilemez maddeleri var.
     Rumlar’a Ruhban okulu hediye etmeyeceğiz. Atina şehri tek camisiz şehirdir. Atina eğer Türkiye’de bir kilise, Okul  açıyorsa bizimde Atina’da cami ve okul açma hakkımız vardır.  Yunanistan başbakanı Erzurum’da yaptığı konuşmada Kıbrıs’ta  Türkleri işgalci olarak nitelendiriyor. Kıbrıs öz be öz Türktür Türk kalacaktır. Misafir olarak gelen bir kişi Türkiye’de Türkiye’yi Kıbrıs’ta işgalci olarak gösteremez.
     Ermeni konusuna ve sınır kapılarına değinen Oğan, Ermenistan kapısının açılmasına Iğdır’ın tepkisi çok büyüktür. Kapılar açılsın bizde istiyoruz. Ermenistan işgalci siyasetinden vaz geçmeli, İşgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmelidir. Ondan sonra sınır kapılarının açılması düşünebilir. Karabağ, Hocalı’yı bir kenara bırakmayacağız.
    Soykırım iddialarından vaz geçmedikçe kapılar açılmayacak. Ermeni Kapısının Iğdır’a faydası yoktur. Kapı açılırsa Iğdır’da Tarım ve hayvancılık biter. Iğdır tekrar fuhuş adıyla gündeme gelir. 2011 yılı haziran seçiminden sonra Ermeni açılımı protokoller tekrar gündeme gelecektir.  Bu arada herkes bilsin ki Ermenilerin Türkiye üzerindeki oyunları devam ediyor.
    Bu çerçevede Ermenilerin  tapu topladıklarını görmekteyiz. 2015 yılında bu tapularla Türkiye’den hak iddia edecekler. Bunun başında Iğdır’da gelmektedir. Hatta Anıt kabir ve Adana’da ki İncirlik üssünün tapularının kendilerine ait olduklarını iddia etmektedirler ve uluslar arası mahkemelerde dava açıp Türkiye’yi mahkum etmeye çalışacaklar.” Şeklinde konuştu.
    Dış politika konusuna değinen Dr. Sinan OĞAN  “Dünyada ne daimi dostumuz nede daimi düşmanımız var, Türkiye  Türk dünyasını arkasına almalıdır. Dünyada yaşayan Türk ve Müslümanların gözü Türkiye’nin üstündedir, dışarıda gücünü sağlarsa içeride de sağlar.Türkiye dış politikada komşularımız ve dünya ülkeleri ile iyi ilişkiler kurmaya  çalışmaktadır, fakat bu ülkeler iyi ilişkilere karşın somut adımlar atmamaktalar.Türkiye bir merkez ülkedir.Biz AB’ye muhtaç değiliz onlar bize muhtaçtır.Türkiye’nin ekseni kaymamalı kayacaksa doğru yöne kaymalıdır.Dünyada ABD ve diğer ülkeler Orta doğudan çekilmekte eksenini Orta Asya ve Güney Asya’ya kaydırmaktadırlar. Vize problemi çözümünde kendi ayarındaki veya güçlü olan ülkelerle vize problemini gidermesinde fayda vardır. Kaçak işçi sayısı hızla artmaktadır. Türkiye’nin Kafkaslara açılmasını istemiyorlar, Azerbaycanla ilişkilerimizi istemeyenler mevcuttur.
        Biz iranla yıllardır dostuz aramızda hiçbir problem yoktur.
    Bundan sonrada olacağına inanmıyorum. 2015 yılında Uluslar arası platformda Ermeni Soykırımı adı altında bir sözleşme imzalamaya hazırlanıp Türkiye’yi mahkum etmeye çalışmaktadırlar. Türkiye Türk Dünyasını arkasına almalıdır.” diyen ve bu konular hakkında örneklerle detaylı  bilgi  veren Oğan konuşmasını soru cevap bölümünde devam ettirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.