Iğdır kMM Ocak 2011 Forumuna Katılan Milli Eğitim Müdürü AKSOY, Anne Baba Seminerlerini Düzenleyece

Tarih : 2011-01-11 / Kategori : Genel Haber

    Türkiye küçük Millet Meclisleri Iğdır forumu 2011 Ocak ayı toplantısını yaptı. Iğdır küçük Millet Meclisi 8 Ocak 2011 Cumartesi günü Iğdır Sanayi ve Ticaret Odası meclis salonunda saat 13.00’da toplandı.

Sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri ve siyasi parti temsilcilerinin iştirak ettiği IkMM bu ay konusunu kendi belirlediği ve İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’un bir sunum yaptığı, yerel konu “Iğdır’da eğitim ve öğretim konusunda yapılması gerekenler” hususu ele alındı.
    İl temsilciliğini Doğuş gazetesi sahibi Murat Akkuş’un yaptığı IkMM’de açılış konuşmasını yapan Akkuş, TkMM’ler hakkında kısa bilgi verdikten sonra her ay bir sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oturumu idare etmesi kuralına binaen Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı İsa Bilir’i’ oturumu yönetmesi için divana davet etti.
    Türkiye Emekliler Derneği  Şube Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı  İsa Bilir’in yönettiği IkMM toplantısında ilk olarak yerel konu olarak belirlenen “Iğdır’da eğitim ve öğretim konusunda yapılması gerekenler” konusu konuşuldu.
    Bu konu ile ilgili olarak foruma davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’a söz verildi. Katılımcılara doyurucu bir sunum yapan Müdür Aksoy, ilin eğitim öğretim yapılanmasını anlatan istatistikî bilgileri sine vizyon gösterisi eşliğinde anlattıktan sonra özetle şu belirlemelerde bulundu;
    “Çocuklarımızın eğitiminde kilit rol oynayan üçayak vardır. Biri okul, biri öğretmen diğeri de ailedir. Bizim okul ve öğretmenlerimiz var. Ancak işin aile ayağı tamamlayıcı olanıdır. Maalesef son günlerde eğitim çağındaki çocuklarımızda hepimizi üzen üzücü olaylarda yaşadık. Aileyi bilinçlendirmek için okullarımızda önümüzdeki hafta içinde “Anne Baba Seminerlerini” başlatacağız. Öğrencilerimize programlı ders çalışmayı öneriyoruz. Günde iki saat ders çalışacaksa bu süreklilik arz etmeli. Bugün dizi film var, yarın komşuya gideceğiz ile dersler ihmal edilmemeli. Sistemli çalışılmalıdır. Çocuklarımızı daha 5’ci 6’ncı sınıfta iken dersahenelere göndermek öğrenciyi yorar. Öğrenciyi test ile tost arasında bırakmamalıyız. Sağlıklı beslenmeden uzak, sürekli Tost yiyip, test çözen öğrenciden pekte verimlilik beklenemez. Eğitim ve öğretimde hizmet babında her şeyi devletten bekleme anlayışından farklı olarak, hali vakti yerinde vatandaşlarımız tarafından “bir sınıfta sen yap” diyeceğiz. Sınıfı donatan vatandaşımızın adını o sınıfa vereceğiz. (Örnek “Veli Çalışkan sınıfı”) ayrıca “bir derslikte sen yap” projelerimiz arasında. Belki vatandaş bir okul yapacak durumda değil ancak, Valiliğimiz öncülüğünde 50-60 bin lira verip bir derslik yapabilecek yurttaşlar bulunur. Iğdır dışından da böyle bir arayış içine gireceğiz. Hem kadrolu öğretmen hem de derslik ve okul bazında il olarak Türkiye ortalamasında kayda değer bir noktadayız. 2002 yılından bu yana Iğdır’da yapılan derslikler, yeni açılan okullar, yatılı eğitim hizmetleri, bilgisayar sınıfları vesaire eğitim öğretim hizmetleri cumhuriyet tarihinde yapılan eğitim hizmetleri ile nerdeyse eşit durumda.” dedi.
    Daha sonra söz alan katılımcılar merak ettikleri konuları Müdür Aksoy’a sorarak bilgi edindiler. Katılımcı STK’lar İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’un verdiği bilgiler ışığında ilimizde eğitim öğretim konusunda, çeşitli önerilerde bulundular. Yapılan öneri ve karşılaşılan sorunları not alan Müdür Aksoy, katılımcıları il milli eğitimin faaliyetlerine iştirak etmelerini istedikten sonra platformdan ayrıldı. Foruma katılan Katılımcılar İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ederek başarılar dilediler.
   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.