IĞDIR'DA BDP'DEN ANADİLDE EĞİTİM İÇİN İMZA KAMPANYASI

Tarih : 2011-01-11 / Kategori : Genel Haber

      Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl başkanlığı, anadilde eğitim için imza kampanyası başlattı.
   

BDP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Adıgüzel, partinin il binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Türkiye'nin bir kültürler mozaiği olduğunu ve çok sayıda halkın birlikte yaşadığı bir coğrafya olarak anadilde eğitim hakkını kendilerine de tanınması gerektiğini söyledi.
    Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde anadil eğitiminin temel hak olarak kabul edildiğini savunan Adıgüzel, bütün uluslararası sözleşmelerde dil hakkının eşitlik ilkesi çerçevesinde demokratik bir hak olarak tanındığını belirterek, ''Ancak tüm bunlara rağmen Türkiye de Kürt halkı hala temel insani hakkı olan anadilde eğitim ve öğretim hakkını kullanamamaktadır'' diye konuştu.
Adıgüzel, şöyle devam etti:
    ''Ana dilimizin yasal ve anayasal güvenceye alınması için her türlü mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Bu vesileyle Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve TBMM'ye gönderilmek üzere başlatmış olduğumuz imza kampanyasına tüm halkımızı, bu coğrafyada binlerce yıldır beraber yaşayan halkları, bu ülkenin ilerici, demokrat, aydın, sanatçı ve toplumun tüm kesimlerinin destek vermeye çağırıyoruz.''
    Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ise konuşmasında BDP'nin başlattığı imza kampanyasının sonucunda toplanan imzaların, BM, AB ve TBMM'ye gönderileceğini söyledi.     Öte yandan imza kampanyasının Iğdır'da 5 ayrı yerde yürütülmesi için Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğünden izin alma başvurusunda bulunulacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.