VALİ ÇİÇEK "İŞSİZ GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ" DEDİ

Tarih : 2011-01-11 / Kategori : Genel Haber

      Iğdır Valiliği Toplantı salonunda yapılan toplantıya Iğdır Valisi Amir Çiçek, İlçe Kaymakamları ve Kurum Müdürleri, Banka Müdürleri ve Sivil toplum kuruluşları katıldı.
        

Toplantıda konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, “2011 yılında hizmetlerin kaliteli olmasını istiyorsak kurum ve kuruluşlarda çalıştıracak elemanlarımızın yapacağı işle ilgili ellerinde belgesi ve o işi bitirdiğine dair belge olması gerekiyor.
     Gençlerimiz bir şeyler öğrensin diye belge veriyoruz ama o gence kendi işini yapma fırsatını veremiyoruz.  Bir okula temizlikçi alınıyor ama süpürgeyi tutmasını bile bilmeyen birileri giriyor işe bu olmaz bunun önüne geçmeliyiz. Bankalarımız gençlerimize çeşitli krediler verirse o gencimiz kendine bir iş kurabilecek. Bankalar her iş kurmak isteyeni kredi hırsızı olarak görmesin.” dedi.
         Iğdır İş Kur Müdürü Ali Aydın’da ”Iğdır İl Müdürlüğü olarak 2010 yılında Kurumlarla 17 adet TYÇP, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında 67 adet kendi işini kuracaklara yönelik Meslek kursu, Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile Hükümlülere yönelik 1 adet Fayans, Seramik ve Karo Döşemecisi kursu açılmıştır. Meslek kurslarımıza 1026 kursiyer katılmış olup, TYÇP Programında ise 408 işsizimizin geçici istihdamı sağlanmıştır. Toplam katılımcı sayısı 1434 işsizdir. Kurumumuzca Açılan meslek kurslarımızdan 67 âdeti sona ermiş olup, 1 kursumuz (Halıcılık) devam etmektedir.    2010 yılı İkinci Dönem Meslek Edindirme kurslarının düzenli bir şekilde açılması konusunda il Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce olağan üstü bir çaba harcanmıştır. Genel Müdürlüğümüzün yazılı talimatına istinaden, kurs programının 31 Aralık 2010 tarihine kadar planlanması, 2011 yılına taşırılmamasını istenmesi ve İkinci dönem kurs ödeneğinin 1 Temmuz 2010 tarihi itibarıyla il müdürlüğümüze yansıması gerekirken diğer illerdeki bazı sorunlar nedeniyle 2010 yılı ikinci dönem ödeneği Eylül ayında İl Müdürlüğümüze yansımıştır. Buda ikinci dönem kurs sürelerinin azalmasına ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yer konusundaki sıkıntıları nedeniyle 2010 programımız 67 Meslek Edindirme kursu ile sınırlanarak yılsonu itibarı ile sonlandırılmıştır.Halı kursu Devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.