MÜKERRER OY KULLANDIĞI İÇİN TUTUKLANAN KADININ ENGELLİ ÇOCUKLARI PERİŞAN

Tarih : 2011-01-11 / Kategori : Genel Haber

      Iğdır’ın Karaağaç mahallesi kanal boyu sokakta oturan 2’si engelli 7 çocuk annesi Rukiye Düger(36)  mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle cezaevine konuldu.
      

3 Kasım 2002 günü yapılan genel seçimler sırasında iki yerde ismi olduğu ve iki ayrı oy kullandığı iddiasıyla mahkemeye verilen Rukiye Düger adli tıptan gelen iki yerdeki imzada aynı kişiye aittir yazısı üzerine 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılarak Iğdır ceza ve tutuk evine gönderildi.
Iğdır'da mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle ikisi engelli yedi çocuk annesi 36 yaşındaki Rukiye Dülger, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılıp Iğdır Cezaevine girmesi ailede şok etkisi yaratırken en çok iki engelli kızı perişan duruma düştü.
Baba Musa Düger(46) “eşim cezaevine düşünce çocuklar ortada kaldı, onlara ben ve diğer kızlarım bakmaya başladık. Ne yapacağımızı bilmiyorum. İkiside engelli 25 Ocak'ta İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde ameliyat olacaklar kimle götüreceğim bilmiyorum. Mükerrer oyu kaynım kullanmış imzayıda o atmış bu konuda dilekcesi var fakat kimse bu dilekçeyi dikkate almıyor. Şu anda bir aile dramı yaşıyoruz. Engelli ve küçük çocuklarım var bakımlarını yapamıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Adalet bakanımızdan isteyimiz cezasını evde çekmesi için yardımcı olmasıdır. Karım eve gelsin çocuklara baksın. Ev hapsi olmasa da para cezası versinler yeterki karım hapisten çıksın çocuklarıma gelip baksın. İki engelli hasta kızımın hatırı için yetkililer bir çare bulsunlar.” dedi.
Göz yaşları içinde olayı anlatan ve annelerinin bırakılmasını isteyen    Lise mezunu Engelli (serbelar ataksi G 11 hastalığı –akraba evliliğinden kaynaklanan) kızlar Melike(19) Sümeye(18), "Dayım, annemin yerine oy kullandı. İfade verdi ama mahkeme imzasından dolayı annemi suçlu buldu. Şimdi biz elimiz kolumuz olan annemizin yokluğuna nasıl dayanacağız. Cumhurbaşkanı annemizi affetsin. Bize annemiz bakıyordu. Tuvalete götürüyordu, zaten 7 çocukla ev hapsi yaşıyordu. Ev hapsi versinler gelip evde çeksin. Cumhurbaşkanımız Başbakanımız yardımcı olsunlar" dediler.
Kız kardeşinin yerine mükerrer oyu ben kullandım kız kardeşim suçsuz diyen Mehmet Akif Düger’de ”birileri soyadınız tutuyor ablanın yerine oy kullan dedi bende kullandım pişmanım oyuna geldim. Suçlu benim, ablam suçsuz ve bu işten habersiz bilinçli olsaydı kocası da kullanırdı. Dilekçe verdim ben yaptım diye dikkate almadılar. Ablam suçsuz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.