Velilere 'Anne Baba Eğitimi' Semineri

Tarih : 2011-01-14 / Kategori : Genel Haber

   Iğdır'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde velilere yönelik 'Anne Baba Eğitimi' semineri düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Iğdır Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, salonun çok kalabalık olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şehirde çocuklarının üzerinde hassasiyetle duran veliler olduğunu bilmenin kendilerine mutluluk verdiğini söyledi. Ailenin çocuğun eğitimi açısından önemine değinen Aksoy, 'Öğrenciler okuldan çok aileleriyle vakit geçiriyor. Aile düzeni bozulan bir çocuğun durumunu düşünün. O çocuk ne durumda olur? Okulda ne kadar iyi eğitim görürse görsün, eğer aile parçalanmışsa geleceği açısından ürkütücü bir tabloyla karşı karşıyadır' diye konuştu.
Psikolojik Danışman Kader Karaca da aileyi ilgilendiren kararların birlikte alınması gerektiğini, her konuda çocuğun düşünce ve fikirlerinin dinlenmesinin ebeveyn ile çocuk arasındaki iletişim açısından hayati önem taşıdığını kaydetti.
    Seminerin sonunda 'Aile Eğitiminde Anne ve Baba' adlı bir slayt gösterildi. Bu arada ildeki ilköğretim okullarının tamamında verilecek olan seminerin 3 gün süreceği belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.