IĞDIR VALİSİ AMİR ÇİÇEK, MÜKERRER OY KULLANDIĞI İÇİN TUTUKLANAN KADININ ENGELLİ ÇOCUKLARINI ZİYARET

Tarih : 2011-01-15 / Kategori : Genel Haber

       Iğdır valisi Amir Çiçek, Iğdır’ın Karaağaç mahallesi kanal boyu sokakta oturan mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle cezaevine konulan 2’si engelli 7 çocuk annesi Rukiye Düger(36)’in evini ziyaret etti.
     

  Beraberinde Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Sosyal Hizmetler il Müdürü Halil Yükselen olmak üzere sosyal hizmetler uzmanlarıyla Düger ailesini ziyaret eden  vali Amir Çiçek, engelli Sümeye ve Melike ile görüşerek bir süre sohbet etti. Vali Amir Çiçek, “sizin olayı basından duydum ziyaretinize geldim. Herhangi bir sıkıntınız varsa çözelim, tedavi olmanız için ne gerekiyorsa yardımcı olacağım, isterseniz sizleri Rehabilitasyon merkezine yerleştirelim. İzmir deki tedaviniz için ne gerekiliyorsa yapacağız. ”dedi.
    Kızlar “annelerinin suçsuz olduğunu serbest bırakılmasını olmasa para cezasına veya ev hapsine çevrilmesini istediler. Annesizliğe dayanamadıklarını söylediler.,
    Baba Musa Düger’de İzmir’de ki tedavi randevusunu iptal ettiklerini karsının durumundan dolayı ailenizin perişan olduğunu söyleyerek vali Amir Çiçek’ten yardımcı olmasını istedi.
    Vali Amir Çiçek’te” Konunun adli olduğunu bu konuda bir şey yapmasının mümkün olamayacağını  belirterek ,ben devletimiz adına sizlere ne gibi faydam olur maddi manevi destek olmaya geldim.”dedi.
    Bir süre Düger ailesiyle konuşan vali Amir Çiçek, evden çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “aileye gereken desteği vereceklerini Engelli kızların tedavisi için maddi destekte bulunacaklarını ve uçak ile İzmir’e gönderileceğini “söyledi.
    ,Bilindiği gibi Rukiye Düger 3 Kasım 2002 günü yapılan genel seçimler sırasında iki yerde ismi olduğu ve iki ayrı oy kullandığı iddiasıyla mahkemeye verilmiş Rukiye Düger adli tıptan gelen iki yerdeki imzada aynı kişiye aittir yazısı üzerine 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılarak Iğdır ceza ve tutuk evine gönderilmişti.
        Iğdır'da mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle ikisi engelli yedi çocuk annesi 36 yaşındaki Rukiye Dülger, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılıp Iğdır Cezaevine girmesi ailede şok etkisi yapmış en çok iki engelli kızı perişan duruma düşmüştü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.