ANNE VE BABALARA MEKTUP

Tarih : 2011-01-15 / Kategori : Genel Haber

    Vali Amir Çiçek, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün tespit  ettiği  on bin aileye mektup gönderiyor.

            Vali Amir Çicek, Sosyal Hizmetler müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda hazırlanan bu mektupları; “madde kullanmış ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün denetimi altında bulunan çocukların ailelerine bizzat Valilikce gönderilecek olup, 6-12 sınıflardaki çocuklarımızın ailelerine ise okul müdürlükleri vasıtası ile gönderilecektir.Amaç anne ve babaları uyarmak çocuklarımıza sahip çıkmaktır.” dedi.
            Vali Amir Çiçek, mektubunda şu konulara yer veriyor: ”Sevgili Anne ve Babalar;
Şüphesiz ki, tüm aileler çocuklarına iyi bir gelecek verebilmek için çaba sarfediyor. Ancak, hızlı bir toplumsal değişim yaşıyoruz, teknoloji hızla gelişiyor, zararlı alışkanlıklara sahip kişilerin sayısı ve de suç oranı artıyor.Yapılan araştırmalar neticesinde, çocuklarımızın suça itilmesindeki temel sebepler; aileleri tarafından çocuğa sağlıklı tutumun izlenmemesi, okula devam etmemeleri ve sokakta çalışmak  zorunda kalmaları olarak tespit edilmiştir. Peki, çocuklarınızı suç ve suçludan koruyabilmek için siz anne ve babalar ne yapmalısınız? Çocuklarınızı mutlaka okula göndermeli, denetlemeli ve çocuklarlarınızla ilgili şüpheli durumları hemen ilgili kurumlara bildirmelisiniz.Bu kurumlarımıza ücretsiz arayarak ulaşabilirsiniz.
5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa istinaden;  Valiliğimize  “İdari Yaptırım”  kararı alınmıştır. Bu idari yaptırımın amacı; Iğdır’da sokakta yaşamak, çalıştırılmak ve dilenmek zorunda bırakılan çocukların beden- ruh ve ahlaki gelişimlerini güvenli ve huzurlu bir ortamda tamamlamalarına yardım etmek, eğitim ve öğretimlerine devam etmelerini sağlamak, topluma faydalı birer birey haline getirmek ve onları her türlü suç ortamından ve vasıtalardan uzak tutmak ile eğitim- öğretim- sosyal hizmet kurumlarında huzur ve esenlik ortamına katkı sağlamaktır. “

                     Bu karalara uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66.                                                                                              maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca 154 tl idari para cezası uygulanacağını kaydeden Çiçek,” Siz anne ve babalardan, çocuklarınızı her türlü suç ve suçludan koruyabilmek için yukarıda bahsedilen idari yaptırım kararlarına özenle uymanızı ve çocuğunuzun tehlikelere maruz kalmaması için  gerekli takibi yapmanızı rica ederiz. “dedi. Alınan karlar ise şunlar

1-Sokak, cadde, meydan, otogar, durak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane ve müştemilatı, terk edilmiş yapılar, inşaatlar, bankaların ATM’leri, köprü altları gibi yerler barınmak amacıyla kullanılmayacak ve kullandırılmayacaktır.

2-İlköğretim çağındaki çocuklar toplu taşıma araçlarında, mezarlıklarda, nikah salonlarında, cadde ve sokaklarda, akan trafik içinde, barlarda, diskoteklerde, hamam ve saunalarda, benzeri umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde çalıştırılmayacaktır. Bunun yerine okula devamları sağlanacaktır.

3-Her ne suretle olursa olsun 18 yaşından küçüklere, uçucu madde olarak tanımlanan (bally, tiner vb.) yapıştırıcı veya boya çözücü maddelerin her nevi tütün-tütün mamülleri ile alkollü içeceklerin satışı ve kullandırılması yasaktır.

4-18 yaşından küçüklerin sattıkları mal ve hizmetler (kağıt, mendil, çiçek, su, tartıcılık, ayakkabı boyacılığı vb. ) satın alınmayacaktır.

5-Okul, dershane, etüt merkezi, yurt gibi eğitim öğretim kurumları ile sosyal hizmet kuruluşları ile ilgisi olmayan şahısların bu yerler etrafında beklemeleri engellenecek; bu kişilerin eğitim ve öğretimi doğrudan/ dolaylı etkileyerek öğrencileri ve idareyi rahatsız etmelerinin önüne geçilecek, muhtemel risk gruplarının oluşması ve çeteleşme önlenecektir.

6-Oyun ve eğlence amacına yönelik olan internet kafe ile oyun salonlarına öğrenciler okul saatlerinde alınmayacaktır.

7-Çocukların internet kafelerde fiziksel ve ruhsal gelişimlerini bozacak mahiyette oyun oynamaları ve ahlaki yapılarına zarar verecek sitelere girmeleri yasaktır. Bunun denetimi başta okul ve sosyal hizmet kuruluşlarının yöneticileri olmak üzere aileler ve kolluk işbirliği ile sağlanacaktır.

8-Devam eden eğitim, öğretim, sosyal hizmet faaliyetlerini sekteye uğratacak, toplumda panik ve korkuya sebep olacak tarzda malzeme ve kesici-delici alet vb. (6136 Silah Kanununa Muhalefet maddesine girmese dahi) üzerinde taşıyan kişiler bu idari yaptırım kararına maruz kalacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.