Havası En Kirli İller Belli Oldu

Tarih : 2011-02-19 / Kategori : Genel Haber

Havası En Kirli İller Belli Oldu

TÜİK illerin hava kalitelerini açıkladı. Buna göre Aralık 2010’da en yüksek kükürtdioksit ortalaması Tekirdağ’da, partiküler madde ortalaması ise Iğdır’da gerçekleşti. 

            Bu iki ilde yaşayanlar Aralıkta kirli hava soludu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2010 Aralık ayı Hava Kalitesi raporunu yayımladı. 2010 yılı Aralık ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Tekirdağ, Hakkari, Muğla, Bitlis ve Van oldu. Aynı dönemde partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Iğdır, Batman, Muş, Osmaniye ve Isparta olarak kayıtlara geçti..
KÜKÜRTDİOKSİT VE PARTİKÜLER MADDE ORTALAMALARINDA SINIR DEĞER VE UYARI EŞİĞİ AŞILDI
            2010 yılı Aralık ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiğinin Hakkari, Tekirdağ ve Şırnak’ta aşıldığı tespit edildi. Aynı dönemde partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşılmış olup, KVS Değerinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Afyonkarahisar, Isparta, Muş, Batman, Iğdır ve Osmaniye oldu. İlk Seviye Uyarı Eşiğinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri ise Batman ve Iğdır olarak gerçekleşti.Kükürtdioksit madde ortalamalarının en yüksek olduğu iller sırasıyla Tekirdağ, Hakkari, Muğla, Bitlis, Van, Siirt, Bolu, Ardahan, Aydın ve Kars oldu. Partiküler madde ortalamalarının en fazla olduğu iller ise sırasıyla Iğdır, Batman, Muş, Osmaniye, Isparta, Siirt, Afyonkarahisar, Adıyaman, Ardahan ve Çorum oldu.

 

Facebook Beğenenler

  1. Ağacan 2011-02-19 20:16:51

    Bende son iki yıldır Astım hastalığı başladı.Memelekette ölen kimi duysak sebebi kanser diyorlar.Hem de akciğer kanseri önemli oranda arttı.Bir uzman ,"Bu kirli havada 1 saat dışarıda bulunmak,günlük 1 paket sigara içmekten daha çok zarar veriyor."demişti geçenlerde.Ben ise sigara kullanmıyorum ama astım geldi yapıştı.Ben kirli havaya bağlıyorum.Yetkililer uyanın.Kirlilikte 1. sıraya çıktık.Bu ilde olağanüstü hal ilan edilmeli bence ama yetkililer uyuyor.Ben bir tek apartman bacası denetimi görmedim şimdiye kadar.Doğalgaz ihalesi derhal yapılmalı ve şehiriçi dağıtımı sağlanmalı.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.