Ev Yemekleri Yapan Lokanta Sayısı Artıyor

Tarih : 2011-02-19 / Kategori : Genel Haber

Ev Yemekleri Yapan Lokanta Sayısı Artıyor

Bayanlar tarafından ev yemekleri yapan lokantalar açılmaya devam ediyor.

      Anne eli değmiş gibi yemekler yapan lokantalara ilginin artması üzerine Karakoyunlu ilçesinde ev yemekleri ve kahvaltı salonu Anne Sakine Polat, Eşi Sefer Polat ve Kız Çocukları tarafından açıldı.  Ailece açmış oldukları lokantada Iğdır’a has yöresel ağırlıklı yemek yapan Polat ailesi müşterilerine anne eli değmiş, annelerinin yemeğini aratmayan yemekler ikram ediyorlar.
Bayan olarak işyerini ilk açtığında başaracağına inandığını kaydeden   Sakine Polat,  “Evde  boş boş oturuyordum İlçede bir çok lokanta açıldı. Ama hiçbiri uzun süre çalışmadı. İlçenin bir eksikliğini gördüm bunun için bir iş kurmak istedim aklıma yöresel yemek yapan lokanta açmak geldi az bir sermaye ile ailece burayı açtık. Üç aydır has bozbaş, çorba çeşitleri, etli yaprak sarması, ekşili pilav, istek üzerine Kebap çeşitlerimiz var. Günlük üç çeşit ev yemeği yemek sonrası meyve ikramı yapılıyor. Çeşitlerimiz 3  ve 6 TL arasınada yemekler yapıp satıyoruz.
        Yemeği yiyenler bir daha gelip yiyor, çünkü onlara alıştıkları annelerin yemek tadında yemek sunuyoruz. Fiyatımız uygun vatandaş alışılmış lokanta yemeği yerine bizim yemeğimizi tercih ediyor.” dedi. Lokantaya gelen müşterilerde ”Burayı bilmiyorduk, bir arkadaş tavsiyesi ile geldik şimdi her gün geliyoruz. Yöresel yemeğimiz yapılıyor. Damak tadımıza hitap ediyor. Lokantada bulamadığımız yemekler burada var. Hem ucuz hem de kaliteli, annemizin yemeğini aratmıyor.” dediler.

Facebook Beğenenler

  1. ibrahim EREN 2011-09-16 09:44:55

    Bende düşünüyorum böyle bir yer ama birtürlü cesaret edemiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.