Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Tarih : 2011-02-21 / Kategori : Genel Haber

Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Iğdır Milli eğitim müdürlüğünce il genelinde bulunan okulların katıldığı halk oyunları yarışmasının birinci bolümü yapıldı.

Haydar Aliyev Fen Lisesi kapalı spor salonunda yapılan düzenlemesiz dalındaki  yarışmaya 14 halk oyunları ekibi   katıldı.
Halk oyunları yarışmasının  Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, "Çocuklarımızın üstlendiği görev önemlidir bizim için yarışmaya katılan her ekip birincidir. Güzel yurdumuz Anadolu'muz binlerce yıldır birbirinden farklı kültür ve medeniyetlere analık etmiş kucak açmıştır. Tarihimizin, milletimizin ve geleneğimizin can suyu olarak kabul ettiğimiz halk oyunlarımız; Ege de Efe, Karadeniz de horon, Elazığ da çayda çıra, Erzurum da bar, Iğdır da Şeyh Şamil olmuş birbirinden güzel hareket ve ezgilerle bugün olduğu gibi yarınlarında kültür ve sanatına esin kaynağı olmaya devam etmiştir. Kültür değerlerimizi korumamız, sahiplenmemiz, bu tarz faaliyetleri yaşatarak geliştirmemizle  ancak mümkündür. Bu etkinliği düzenleyen Milli Eğitim şube müdürü Yüksel Gülaç'a teşekkür etti.Daha sonra ilköğretim okullarından 12, ortaöğretimden 2, Halk eğitimlerden de 1 Halk oyunları ekipleri düzenlemesiz dalda gösterilerini sundular. Yapılan yarışma sonucu ilköğretimlerde  küçüklerde  Mareşal Fevzi Çakmak İ.Ö birinci, Hüsnü Özyeyin İ.Ö ikinci, Cumhuriyet İlköğretim Okulu üçüncü.  Yıldızlarda Mareşal Fevzi Çakmak İ.Ö birinci, İMKB Mehmetçik İ.Ö ikinci, Tuzluca Atatürk  İ.Ö üçüncü. Liseli Gençlerde 125. Yıl Anadolu Lisesi Birinci, Tuzluca 100. Yıl lisesi ikinci, Halk eğitimlerde Iğdır Merkez Halk eğitim birinci oldu.
Ödüller Iğdır Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy,  Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Abbas Öcal, Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Yerlikaya tarafından verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.