Vali Çiçek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne Bağlı Anadolu Toplum Merkezini Ziyaret Etti

Tarih : 2011-02-25 / Kategori : Genel Haber

Vali Çiçek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne Bağlı Anadolu Toplum Merkezini Ziyaret Etti

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Vali Eşi Hülya Çiçek ve Kurum Müdürleri ile Iğdır Valiliği Sosyal hizmetler il müdürlüğüne bağlı Anadolu toplum merkezinde eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti.

          Iğdır Valisi Amir Çiçek, Kursiyerlerle yaptığı konuşmada “Iğdır’da yaptığımız analizler ve araştırmalar doğrultusunda Iğdır genelinde Aile içi eğitimin çok düşük olduğunu, aile içi şiddetin gün geçtikçe arttığını, intihar olaylarının arttığını görüyoruz, bunu önlemek  için Mart ayından itibaren Iğdır’a kişisel gelişim uzmanları getireceğiz. Bu uzmanlar tarafından Iğdır genelinde seminerler düzenleyip halkı aydınlatıcı eğitimler vereceğiz.
Bunun yanı sıra Kimsem Yokmu derneğini kurduk, ansızın akşam gündüz rasgele zengin fakir ayırt etmeden vatandaşımızın kapısını çalarak ziyaret ediyoruz. Vatandaşımızın sorunu varsa sorunlarını dinliyorum. Bu aile öyle seviniyorki bu sevinci anlatılmaz, devlet evime gelerek beni ziyaret etti. Sevinci var biz devlet olarak vatandaşımızın her zaman yanında olduk ve olacağız. Sadece Vali değil diğer kurum müdürlerimizde kapıları çalacak ve misafir olacak. Amaç devletin herzaman halkının yanında olduğunu göstermektir.  Ailelerimizin sorunlarını çözme, aile içinde şiddet varsa bu sorunları çözeceğiz. Bunun için artık vatandaşımız aile içinde kavga, sorun, geçimsizlik gibi sorunları olduğunda polisi aramaktan çekiniyorsa Iğdır Valiliği tarafından kurulan ve tüm birimlerden çeşitli dallarda eğitimcilerin içinde yer aldığı ve  İntihar Eylemini Önlemek amacıyla kurulan 24 saat hizmet veren ALO 183’ü arayacak uzman arkadaşlar evlerini ziyaret edecek sorunu çözmek için gerekenleri yapacaklar. Okularımızda Rehber öğretmenler tarafından verilen eğitimlerin artırılması konusunda talimat verdim.” şeklinde konuştu.    Iğdır Besti Aydeniz Kız Sağlık ve Anadolu Meslek  Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Elif Bir ve Yeşim Tezcan tarafından Kursiyerlere Ailede Ödül, Ceza, Sen ben dili, ergenlik konularında bilgi verildi.        
Bu arada kilim kursuna gelen Kezban Beymür isimli kadının bir yaşındaki çocuğuyla geldiği kilim kursunda çocuğunu çalışma atolyesinde battaniyeye sararak uyuttuğu görüldü. Kezban Beymür “kilim kursuna geliyorum iki çocuğum var evde bakacak hiçkimse olmadığı içinde yanımda getiriyorum.” dedi. Toplum merkezinde incelemeler yapan Vali Eşi Hülya Çiçek ”Buradaki kurslardan yararlanan kadınlara hitaben; Çocuklu bir hanım olmanın hiç bir şeye engel olmadığını görüyoruz. Bir kadın istedikten sonra yapmayacağı hiçbir şey yoktur yeter ki istesinler  bizlerde her zaman onların destekçisi ve yardımcısıyız. Ayrıca bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.