Aralık İlçesindeki Eğitim Sorununa Büyük Oranda Çözüm Üreten Proje

Tarih : 2011-02-26 / Kategori : Genel Haber

(BEN GELİŞİRSEM ÜLKEM GELİŞİR PROJESİ)

Aralık ilçesinde SODES kapsamında Iğdır valiliğinin Koordinasyonuna Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan Ben Gelişirsem Ülkem Gelişir adı altındaki proje kapsamında ilçede çok başarılı faaliyetler yürütülüyor. Proje kapsamında açılan SBS ve üniversiteye hazırlık kurslarından ilçe merkezinden ve ilçeye bağlı tüm köylerden toplamda 400 öğrenci faydalanıyor. İlçede 2011 yılında SBS ve Üniversite sınavlarına yaklaşık 1000 öğrencinin girmesi beklenirken bu öğrencilerden 400’üne bu tür bir imkanın sağlanmış olması ilçedeki eğitim açısından çok önemli. Proje kapsamında açılan SBS kurslarına 250 öğrenci katılırken Üniversiteye hazırlık kurslarına 150 öğrenci katıldı. Proje kapsamında sunulan servis imkanı ile ilçeye bağlı toplam 21 köyün 20’sine servis imkanı sağlanıyor. İlçeye bağlı  tüm köylerden kursa katılmak isteyen öğrenciler sabah evlerinden alınarak Aralık ilçe merkezinde yer alan Kazım Karabekir ilköğretim okuluna getiriliyor ve kurs çıkışında tekrardan evlerine bırakıyor. Bu sayede hem yaklaşık 20 servis şoförüne gelir imkanı sağlanıyor hem de öğrencilerin ulaşım sorunu tamamen ortadan kaldırılıyor. Ayrıca  proje kapsamında kursa katılan tüm öğrencilere, sınavlara hazırlık aşamasında ihtiyaç duyacakları her türlü kaynak kitapların ücretsiz olarak dağıtılması da önemli sorununa çözüm sunmakta. Bu kapsamda kursa katılan her bir öğrenciye ortalama 15 kitap ve yaprak test takımının yanında çok sayıda deneme ücretsiz olarak dağıtılarak öğrencilerin bu konudaki ihtiyaçları tamamen ortadan kaldırılmış.
Vali Yrd. Hacı Uzkuç, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve Milli Eğitim Şube Müdürü  Abdulselam Taluk kurs faaliyetlerini yerinde görmek ve incelemek için Aralık ilçesini ziyaret ettiler.
Vali yardımcısı Hacı Uzkuç,  proje ile ilgili yaptığı konuşmada; ‘’Projenin ilçeye bağlı tüm yerleşmelere ulaşarak sınavlara hazırlık aşamasında desteğe ihtiyacı olan tüm öğrencilere ulaşması, bu sayede projedeki faydalanıcı sayısının maksimum düzeyde tutulmuş olması  çok iyi olmuş. Öğrencilerin sabah evlerinden alınarak kurs yerine getirilmesi kurs çıkışında evlerine tekrardan bırakılması çok güzel bir şey. Tüm bunlar projenin çok iyi düşünülerek ve bölgenin gereksinimlerinin çok iyi analiz edilerek hazırlandığını gösteriyor dedi.
Böyle bir projenin Iğdır’ın diğer ilçelerinde bulunmamasını bir eksiklik olarak görüyorum. Benzer bir projenin diğer ilçelerde de olması durumunda ilimizin eğitim sorununa büyük oranda çözüm olurdu diye düşünüyorum. Bu nedenle gelecek yıllarda Iğdır merkezinde ilçelerinde de bu tür projelerin hayata geçirilmesi için gerekli çabayı göstereceğiz’’ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY’da yaptığı konuşmasında; ‘’Bu ve benzeri projelerin ilimiz ve bölgemizin kalkınması için çok faydalı olacağı düşüncesindeyim. Bu nedenle SODES projelerinin hazırlanma ve sunulması döneminde gerekli bilgilendirmelerin yapılması için seminerler organize ederek ilçeden daha fazla sayıda projenin üretilebilmesi için çaba gösterdik. Bu çabaların sonucunda bu tür başarılı projelerin ortaya çıkması bu çabalarımızın boşa gitmediğini göstermesi bakımından önemli. Projeyi işleyiş aşamasında gördüm ve başarılı olacağına olan inancım daha da arttı’’ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.