Iğdır'da Öğrenciler Uyuşturucu ve Zararları Konusunda Bilgilendirildi

Tarih : 2011-03-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Öğrenciler Uyuşturucu ve Zararları Konusunda Bilgilendirildi

Iğdır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Öğrenciler 'Uyuşturucu Madde Kullanımı, Arkadaş Seçimi ve Organize Suçlarla Mücadele' konularında bilgilendirildi. 

Iğdır Haydar Aliyev  Fen Lisesi  Toplantı Salonu'nda uzman polisler tarafından verilen konferansta, uyuşturucu bağımlılığı, korunma yolları ve bağımlı olanların durumu hakkında slâyt gösterimi eşliğinde öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Polis Memuru Aykut Dinç, uyuşturucu madde kullanımında en önemli nedenlerin başında arkadaş çevresi ve merak geldiğini ifade ederek, çevrelerinde uyuşturucu kullanan yakınları veya tanıdıkları varsa 155 ve 156'yi arayarak kendilerine bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.
Uyuşturucu kullanan varsa bırakmak için kendilerine müracaat edebileceklerini dile getiren Polis Memuru Dinç, "Bununla ilgili hiç bir yasal işlem yapmıyoruz. Kendisini doktor kontrolünde muayene ederek kurtarmaya çalışıyoruz. Denetimli serbestlik şube müdürlüğü tarafından takibe alıyoruz. Eğer şahıs tedavi sonrası tekrar uyuşturucuya başlarsa ceza yiyebilir. Ülkemizde uyuşturucu gibi kötü alışkanlığı önlemek için gece gündüz mücadele ediyoruz. Uyuşturucu yakalamada, uyuşturucuyla mücadelede ülkemiz, dünya sıralamasında üçüncü sırada geliyor. Uyuşturucudan korunmak için en önemli yol asla kullanmamaktır. Bir defa kullanmaktan bir şey olmaz diyerek başlanan kötü alışkanlıklarla daha sonra, dönüşü olmayan bir yola girilebilir ve hayatınız kararabilir.
Bunun için arkadaşınızı iyi seçin." dedi.
Yapılan Konferansa Iğdır Haydar Aliyev  Okul Müdürü Tuna Ok, Müdür Yardımcısı Yakup Anuk, Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şube Müdürü  Mehmet Yıldız, Çeşitli Kurum müdürleri ve Öğretmenler katıldı. Daha sonra  Iğdır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Müdürlüğü Ekipleri Tarafından  Öğrencilere Uyuşturucu ile ilgili broşürler, Not defteri ve  Meyve suyu dağıtıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.