Iğdır Belediyesinden 100 Çifte Toplu Nikah

Tarih : 2011-03-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesinden 100 Çifte Toplu Nikah

Iğdır Belediyesi'nin düzenlediği Toplu Nikah Töreninde,100 Çiftin Nikahı Kıyıldı.  Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, “Iğdır’da belediye olarak ilk defa toplu nikah kıymanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

       Bu nikahta amacımız İmam Nikahı Olup da farklı sorunlardan kaynaklı resmi nikahları olmayan çiftlerin bu sorununun gidermek olduğunu” söyleyen Hüseyin Malk, Resmi nikahla kadınların hukuksal ve sosyal haklarını güvence altına almış olduklarını belirterek “evlenen çiftlere mutluluklar diliyorum” diyerek evlilik cüzdanlarını ise bayanlara verdi. Iğdır Belediyesi tarafından düzenlenen toplu nikah töreni, Bahu Düğün salonunda yapıldı. Çiftlerin nikah törenine Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Iğdır Deftardarı Mehmet Durusoy, Iğdır  Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Kaan Tekne, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Belediye Başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. 100 çiftin nikahı’nın kıyılacağı törende 15 çifte de temsili gelinlik giydirildi. Temsili olarak 4 çiftin nikahını Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Kaan Tekne, Deftardar Mehmet Durusoy, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş  kıydı. 
Serhat ve Elif Çiftlerinin  Nikahını Kıyan Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Gençlere karanfil vererek “Ömür boyu mutluluklar diliyorum. Önünüzde uzun ve zorlu bir hayat var. Bu hayatı bir birinize destek olarak aşacaksınız, birbininizi hep sevin koruyun” dedi.  
Resmi nikahı olmayan ve imam nikahıyla evlilik yapanların çoğunluğunun 1 ve 4 yaşları arasında çocukları vardı. Nikaha kucaklarında çocukları ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çiftler “Iğdır belediyesi sayesinde evlendik çok mutluyuz. Bazı imkansızlıklar’dan dolayı imam nikahlı olarak evlenmiştik.  Şimdi Nikah kıydık çok mutluyuz.” şeklinde konuştular. Daha sonra Gelin ve Damatlar dans ettiler, Halaylar çekildi.

Facebook Beğenenler

  1. kürt-ve-azeri 2011-03-02 07:30:23

    herkese slm <br />gerçekten beledıyemız çok iyi ve sevaplı bir<br /> şey yapmış darısı bekarların başına

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.