Vali Amir Çiçek'in Nevruz Mesajı

Tarih : 2011-03-18 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek'in Nevruz Mesajı

Bir kış daha geride kaldı. Toprak uyanıyor.

Etrafımızda yeni bir bahar canlanıyor. Bahara, Nevruz’la merhaba diyeceğiz. Bu gün; yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür. Dağlarımız, milyonlarca çiçekle rengârenk olacak. Nevruz ateşi, hepimizi ısıtacak.
Aşık Veysel’in de dediği gibi, aslında hepimizin sadık yari kara topraktır. 
Toprak, kendisine emanet ettiklerimizi misliyle, bize geri veriyor. Yüzyıllardır tabiatta bulunan her varlık buna şahit olmuştur.  İnşallah bu yıl da öyle olacak. İnsanlarımız bahar neşesiyle dolacak.
Nevruz’u, toprağın uyanışını; huzur, barış ve kardeşlik için yeni bir fırsat olarak karşılayacağız. Hepimize yurt olmuş güzel vatanımızda, baharı yine birlikte yaşayacağız. Birbirimiz için iyilik dileyeceğiz. Bereketli toprağımıza kötülük, şiddet ekilmesine hep beraber karşı çıkacağız. Nevruz’u alkışlayacak, bereketli bir bahar için birlikte çalışıp, birlikte dua edeceğiz.
Nevruz, her kültürle bağdaşabilen bir özelliğe sahiptir. Nevruz, öfke ve şiddetin değil, sevgi, hoşgörü ve bereketin sembolü olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; bahara merhaba diyen herkesi sevgi ile selamlıyor, Nevruzumuz kutlu, baharımız renkli ve huzur dolu olsun.
Amir ÇİÇEK
Iğdır Valisi

 

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.