Iğdır Kafkas Çeçen Derneği Başkanı Muharrem Çeçen Nevruz Ateşi Dostluğa Kardeşliğe Yakılsın Dedi

Tarih : 2011-03-19 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kafkas Çeçen Derneği Başkanı Muharrem Çeçen Nevruz Ateşi Dostluğa Kardeşliğe Yakılsın Dedi

Iğdır Kafkas Çeçen Derneği Başkanı Muharrem  Çeçen”Nevruzun yeni yılın gelişi doğanın canlanışı insanlığın rıskının yüce ALLAH tarafından verilişini birliğini ve beraberliğini dostlukların pekişmesini sağlamak amacıyla kutlanması gerektiğini,aile büyükleri bu bilinçle hareket etmelidir.”dedi.

Çeçen, Ülkemizde millet vekilliği seçimlerinin Nevruz bayramı dönemine denk gelmesi nedeniyle ırkcılığı kini düşmanlığı körüklüyecek çıkar gruplarına fırsat vermeden kutlanması gerekmektedir. İlimiz ve bölgemizde yaşayan herkesin doğduğu yere yatırım yaparak milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak Nevruzun kutlanmasını sağlanmalıyız. Bir Cuma hutbesinden örnek verecek olursak üzerimize düşen görevi daha iyi anlayacağız.
Padişah ve vezir ülkesinde yaşayan insanların durumlarını öğrenebilmek için köylü kıyafetiyle ıssız bir köye giderler. Hayvan otlatan bir çocukla karşılaşırlar padişah çocuğa selam verir.çocukta aleykümeselam der.
Padişah oğlum sen kimin kulusun ben Allahın kuluyum diye cevap verir. İslamın şartı kaçtır diğe sorduğunda çocuk 5 dir der. Padişah vezire bu çocuğa 1 altın ver der. Çocuk bu altını neden bana veriyorsun der . Ben padişahım buda vezirim benim bildiğim padişah keseyle altın verir. Padişah çocuk doğru söylüyor çocuğa 1 kese altın ver  padişah ve vezir köye doğru ilerlerken bir değirmende yaşlı bir adama rastlarlar. Selam verir adam ey efendi buyur der padişah sen kimin kulusun adam ben Ahmet ağanın kuluyum ben ona çalışıyorum islamın şartı kaçtır diye sorduğunda 7 miydi 8 miydi der. Padişah 1 tokat atar çocuk oradan gelerek 1 kese altını padişahın suratına atar. Benim babamı neden dövüyorsun padişah babasının verdiği cevapları anlatır çocuk benim babamın suçu yok.SUÇ onun BABASINDA çünkü onun babası ona hiçbir şey öğretmemiş ve okula da göndermemiş benim babamda benim öğrenmem için beni okula gönderiyor  Padişah vezire döner 
Çocuğa 2 kese altın ver. Bundan da anlaşılıyor ki iş büyüklere düşmektedir…

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.