Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov Nevruz Bayramı vesilesiyle Iğdır Halkının Bayramını Kutladı

Tarih : 2011-03-21 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov Nevruz Bayramı vesilesiyle Iğdır Halkının Bayramını Kutladı

Saygıdeğer Iğdırlı Kardeşlerimiz. Baharın müjdesini veren, dedelerimizin yıllardır seve-seve kutladığı ve bugüne kadar yaşatılmış en aziz geleneklerimizden olan Nevruz Bayramı münasebeti ile Sizleri gönülden tebrik ediyorum.

Bildiğiniz gibi, Nevruzun anlamı yeni gün demektir. Yani Nevruz Bayramından sonra tabiat canlanıyor, ağaçlar uyanıyor ve iklim git-gide ısınmaya başlıyor.
Tabiattaki bu uyanış insanları da etkiliyor ve Nevruz Bayramının kutlandığı ülkelerde büyük sevinç ve coşku hüküm sürüyor. İnsanlar arasındaki kin, küskünlük yerini barış ve huzura bırakıyor.
Azerbaycan'da büyük coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı kardeş Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi güzel Iğdır İlimizde de büyük sevgiyle kutlanmaktadır. Bu bayram havası insanlar arasında kardeşliği ve dostluğu daha da kuvvetlendiriyor.
Çok hürmetli Iğdırlı kardeşlerimiz, bu vesileyle Nevruz bayramının tüm dünyaya, özellikle de kardeş Türkiye ve Azerbaycan'a sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirmesi arzusuyla hayırlı bayramlar diliyorum.

Azerbaycanın Kars
Başkonsolosu Ayhan Süleymanov



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası