Belediye Başkanı Malk Tutuklamalarla İlgili Basın Açıklaması Yaptı

Tarih : 2011-04-06 / Kategori : Genel Haber

Belediye Başkanı Malk Tutuklamalarla İlgili Basın Açıklaması Yaptı

Iğdır Belediye  Başkan Vekili  Hüseyin Malk “Belediyeye yönelik yapılan operasyon ve tutuklamalar ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Makam odasında meclis üyeleriyle birlikte açıklama yapan Başkan Malk “Yapılan tutuklamalar haksızlık ve keyfiliktir. Belediyedeki işlerimizi ve hizmet akışını aksatacaktır. Biran önce serbest bırakılmalıdırlar.” dedi. Malk, açıklamasında şunları söyledi: ”01.04.2011 tarihinde sabah saat 06:00 sıralarında Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Iğdır Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından aralarında Belediye Başkan yardımcıları Abdullah  Yücebaş ve Adem Yaşa, Destek hizmetleri müdürü Metehan Nazaroğlu, Mali hizmetler müdürü Cahit Muhulkanlı, Yazı işleri müdürü Coşkun Yılmaz, Eski İmar müdürü Muharrem Tenlik, İnşaat Mühendisi Hatip Mercan’ında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmışlardır. 02.04.2011 tarihinde arkadaşlarımız ihaleye fesat karıştırdıkları isnatıyla tutuklanmışlardır. Iğdır belediyesinin bütün iş ve işlemlerinde açıklık ve şeffaflık önemle dikkat ettiğimiz hususlardır. Ancak Savcılık ve Emniyet yetkilileri son derece önyargılı ve mağdur etmeye dönük bir uygulama yapılmıştır. Iğdır Belediyesinde BDP antetinin olması maalesef hükümet nezdinde büyük bir hazımsızlık yaratmıştır.  Önce Belediye Başkanı tutuklandı, şimdide Başkan yardımcılarımız ve Müdürlerimiz tutuklanmıştır. Asılsız ihbarlar emniyet ve yargı tarafından delil olarak kabul edilmiş buna göre deliller üretilmeye çalışılmıştır.  Arkadaşlarımız haksız yere tutuklanmışlardır. Biz hükümet ve yargı çevrelerinden artık adalet beklemiyoruz.
Biz umut ettikçe, iyimser oldukca karşımıza zulüm ve adaletsizlik çıkmaktadır.  Halkımız ve biz bu iftira ve çamur atmalara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Iğdır’daki bütün halkımızı bu haksızlığa, keyfiliğe ve zulme karşı bir olmaya ve dur demeye çağırıyoruz.”

 

Facebook Beğenenler

  1. igdir_sevdalisi 2011-04-06 10:37:01

    şu çerçevedekiler yolsuzluğun kralını yapar tabiki. Allah bunları başımıza getirenden sorsun..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.