Çiftler 11 Yıl Sonra Nikah Kıydı

Tarih : 2011-04-15 / Kategori : Genel Haber

Çiftler 11 Yıl Sonra Nikah Kıydı

Iğdır’da 10 yıl önce kaçarak birlikte yaşamaya başlayan ve 4 çocukları olan Engin Gölçek ile İlahe Hasanova’nın resmi nikahı kıyıldı.

Iğdır Polisevi’nde düzenlenen nikah töreninde, çiftin şahitliklerini Iğdır Valisi Amir Çiçek ile Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğuna bağlı Iğdır şubesi Konsolosu Rafik Rüstemov yaptı. Nikah töreninin ardından evlilik cüzdanı Vali Çiçek tarafından gelin İlahe Hasanova’ya teslim edilirken, çift, nikah pastasını çocuklarıyla birlikte kesti.  Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti vatandaşı olan İlahe Hasanova ile Engin Gölçek’in 2001 yılında kaçarak birlikte yaşamaya başladıkları, kadının yaşının küçük olması dolayısıyla resmi nikah yapılamadığı, dolayısıyla 10 yıldır resmi kayıtları olmadan yaşadıkları bildirildi. Iğdır Valiliği tarafından başlatılan ‘’Kimse Sahipsiz Değildir’’ projesi kapsamında düzenlenen ev ziyaretlerinde tespit edilen ailenin, resmi nikahları olmadığı için 8 yaşındaki Okan, 7 yaşındaki Ece ve 6 yaşındaki Rabia adındaki çocuklarının da okula devam edemediği öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim’in, çiftin resmi nikahlarının yapılabilmesi amacıyla hem yerel hem de Nahçıvan makamlarıyla görüşmelere başlayarak, resmi nikah işlemlerini tamamladığı bildirildi. Vali Çiçek, genç çiftin resmi nikahı için masrafların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılandığını belirterek, çifte mutluluklar diledi.
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğuna bağlı Iğdır şubesi Konsolosu Rafik Rüstemov, konsolosluk olarak Gölçek ve Hasanova çifti için gereken işlemleri yaptıklarını söyleyerek, ‘’Çiftlerimiz mutlu olsun, yuva kursunlar. Bizler de bu nikaha şahitlik yaptığımız için çok mutluluk duyduk’’ dedi. Çocuklarının huzurunda nikahları kıyılan çift ise, 10 yıllık evli olmalarına karşın nikah defterlerinin bulunmadığını, çocukları nüfus kütüğüne kaydettiremediklerini ve okula gönderemediklerini söyleyerek, çalışmalarından dolayı hem valiliğe hem de Azerbaycan makamlarına teşekkür ettiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.