2011 Uluslararası Kimya Yılı Etkinlikleri Iğdır'da Yapıldı

Tarih : 2011-04-16 / Kategori : Genel Haber

2011 Uluslararası Kimya Yılı Etkinlikleri Iğdır'da Yapıldı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca Marie Sklodowska Curie’nin radyum ve polonyum elementlerinin keşfinin 100.yıldönümü nedeniyle 2011 yılı “Uluslararası  Kimya Yılı” olarak kabul edilmesi nedeniyle Iğdır’da bir program düzenlendi.

Iğdır  Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen 2011 Uluslararası Kimya Yılı Etkinliği  Programına M.EB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul Üyesi Dr. Nihal Coşkun ve Halil Aşçı, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinden Prof Dr. Hamza Yılmaz, Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof Dr. Hacali Necefoğlu, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Çevre Danışmanı Dr. Caner Zanbak,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulselam Taluk, Iğdır, Kars, Ardahan, Van, Ağrı İllerinin Kimya Öğretmenleri,  Haydar Aliyev Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri katıldı.
Düzenlenen etkinliklere popüler kimya konularının öğretmenleri ile öğrencilere sunulması, kimya biliminin insan yaşamındaki rolünün anlaşılması, kamuoyunda kimyanın farkındalığının artırılması, kimya öğretmenlerinin deneyimlerinin paylaşıldığı bir ortam oluşturularak Ortaöğretim öğrencilerine kimya biliminin tanıtılması ve sürdürülebilmesi amaçlarının hakkında bilgiler verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, bu tür etkinliklerin Iğdır’da yapılmasının önemli olduğunu ve sık sık tekrarlanmasını ümit etiklerini dile getirdi.
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinden Prof Dr. Hamza Yılmaz, “Dünyanın gereksinimlerinin karşılanmasında Kimyanın geleceği için yaratıcı fikirler üretilmesinin teşvik edilmesi ve Kimya biliminde kadının rolü ve önemli tarihsel olayların kutlanması “2011 Uluslararası Kimya Yılı”nın temel amaçlarını oluşturmaktadır.” dedi.
Diğer konuşmacılarda yaptıkları konuşmada  kimyanın önemini anlattılar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası