Haydar Aliyev Fen Lisesinde Matematik Olimpiyatı Heyacanı

Tarih : 2011-05-12 / Kategori : Genel Haber

Haydar Aliyev Fen Lisesi tarafından 07 Mayıs 2011 Cumartesi günü Yerel Matematik Olimpiyatı düzenlendi. Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen matematik olimpiyatına katılan ilköğretim öğrencileri, matematik alanında sınava tabi tutuldu. 

           Haydar Aliyev Fen Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen yarışmalara büyük ilgi gösterildi. Matematik olimpiyatı hakkında bilgi veren okul müdürü Tuna OK; okulumuz matematik öğretmenleri İlhami DOĞAN ve Cemalettin TORUN’dan oluşan kurulun sorularını hazırladığı olimpiyatlarda katılımcılara 25 soru sorulduğunu belirterek "Amacımız, öğrencilerin matematiğe olan ön yargılarını kırmak, onlara matematiği sevdirmek ve inanıldığında başarılamayacak bir ders olmadığını göstermek için düzenlediğimiz matematik olimpiyatına il genelinde 95 öğrenci katıldı. Matematik alanında başarılı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz idareci ve öğretmenlerine düzenledikleri matematik olimpiyatından dolayı teşekkür ediyor, olimpiyata katılan tüm öğrencilere başarılar diliyorum ." dedi. 
           Öğrencileri bekleyen veliler ve öğretmenler, "Haydar Aliyev Fen Lisesi idareci ve öğretmenlerini yapmış oldukları matematik olimpiyatından dolayı tebrik ediyoruz. Öğrencilerimiz bu tür etkinlik ve aktivitelerle matematik dersine olan ilgi ve becerilerini artırarak matematiği sevmeye başlıyorlar. Onların başarısı da bizleri mutlu ediyor. Okul müdürlüğüne teşekkür ediyoruz." dediler.
            Matematik olimpiyatı sonuçları 16 Mayıs 2011 Pazartesi günü açıklanacak olup olimpiyatta derece alan ilk üç öğrenciye Notebook, Fotoğraf makinesi, MP-4 çalar ile ilk on öğrenciye madalya, okullarına ise plaket verilecektir.

 

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-01-23 21:58:30

    tabi canım kimin lisesi hııh

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.