Vali Çiçek Engellileri Ziyaret Etti

Tarih : 2011-05-12 / Kategori : Genel Haber

Vali Çiçek Engellileri Ziyaret Etti

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Eşi Hülya Çiçek, Gençlik Spor il Müdürü Metin Özen, Yeşil Iğdır Bedensel Engelliler Spor Kulübü  Derneği`ni ziyaret etti.

         Vali Amir Çiçek, Vali Konağı yolu üzeri Topçular Mahallesinde  bulunan Yeşil Iğdır Bedensel Engelliler Spor Kulübü  Derneği`ni ziyaret ederek engelliler gününü kutladı.
          Vali Çiçek, Dernek Başkan Garip Samançi`nin sorunlarını dinledi. Vali Çiçek`e sorunlarını anlatan Dernek Başkanı Samançi, “Iğdır’da 1500 civarında engelli kardeşimiz var. Bunların 1000 tanesi ağır engeli oluşturmaktadır.Derneğimize kayıtlı 75 engeli kardeşimiz var. Çoğu engellimiz köylerde oturduğu için Derneğimizdeki faaliyetlere katılma zorluğu çekiyor.  Derneğimize gelmeleri için bir araca ihtiyacımız var. Iğdır’da büyük sorun olan engelliler için park sorunumuz var, park edemiyoruz.  Bazı marketlerin önü rampalı olduğu için giremiyoruz. Bazı kurumlarda derdimizi anlatamadığımız için işlemlerimizi yapamıyoruz.  Engelliler için bir birim olursa işlemlerimizi yaptırabiliriz. Buna acilen bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz” dedi.
Vali Çiçek, ise engellilere her zaman yardımcı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, sıkıntılarının aşılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek “sizler için engelli park alanları yaptıracağız. Oraya park eden araç olursa ceza kesilecek, Kurumlarda ise sizlerle anında irtibat kurulması ve yardımcı olmaları için birimler oluşturacağız.” dedi.
Vali Çiçek, daha sonra Tenis masasında engellilerle maç yaptı. Ardından dernek önünde engellilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.