İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA Engelliler Haftasında yaptığı açıklama;

Tarih : 2011-05-12 / Kategori : Genel Haber

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA Engelliler Haftasında yaptığı açıklama;

         10 ile 16 Mayıs günleri arası  Engelliler Haftasıdır. Akraba evliliği, gebelik öncesi tedbirsizlikler, aşıların zamanında yapılmaması ve kazalar, sakatlığın en önemli sebeplerindendir.

          Hiç bir engelli bilerek ve isteyerek bu duruma gelmemiştir. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için. Engellilere yolda, geçitlerde, taşıt araçlarında yardımcı olalım.  inanın küçük büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır. Örneğin çevre düzenlemelerinin engelli bireylere uygun şekilde yapılması, günlük yaşamımızda sürekli kullandığımız alışveriş merkezlerinin engelli bireylere uygun olarak dizayn edilmesi, trafik ışıklarına kurulan sesli düzeneklerin yaygınlaştırılması engelli bireylerimizin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır.
İlimiz sağlık kuruluşlarında da engelli vatandaşlarımız için gerekli fiziki koşullar(giriş  ve çıkışlarda, tuvaletlerde, ankesörlü telefon kullanımında) oluşturulmaya çalışılmış, kayıt ve muayenelerde öncelik hakları  verilmiştir.
Engelliler de yaşamlarını  sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü  çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak,  çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hâle getirebiliriz.  Konfiçyus'un dediği gibi ‘balık verme yerine, balık tutmayı öğretmeliyiz’.
Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.