Iğdır Emniyetinden Evci Köyüne Bilgisayar Sınıfı

Tarih : 2011-05-12 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Emniyetinden Evci Köyüne Bilgisayar Sınıfı

        Iğdır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 'Geleceğimiz İçin İl Ele Projesi' kapsamında merkeze bağlı Evci köyü ilköğretim okuluna bilgisayar sınıfı yaptı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce, Iğdır Evci İlköğretim Okulu'nda atıl bir şekilde bulunan bir odayı onararak bilgisayar sınıfı yaptı.Temin edilen 11 bilgisayar kurularak öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Bilgisayar sınıfının açılışını Iğdır Valisi Amir Çiçek ve Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay yaptı.
Vali Amir Çiçek, ”Emniyetimiz bu bilgisayar sınıfını yoktan var etti. Öğrencilerimizin hizmetine soktu. Emniyetimiz halkın can ve mal güvenliğinin yanında bu tür etkinliklerle halkla bütünleşerek hizmet veriyor. Polis teşkilatımızı kutluyorum.” dedi.
Öğrencilere de seslenen Çiçek, “derslerinize çalışın bakın teknolojiyi ayağınıza getiriyoruz. Size düşen görev derslerinize çalışmaktır. Polis amcalarınız hem can güvenliğinizi koruyor hem de sizlere her türlü desteyi veriyor yeter ki sizler okuyun devlete millete bayrağa, annenize, babanıza layık öğrenciler olun” şeklinde konuştu.
Iğdır İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay’da Polis olarak halkın ihtiyaç duyduğu her anda yanında olmaktan mutlu olduklarını söyledi.
'Geleceğimiz İçin El Ele Projesi' kapsamında çocukların devlete ve millete faydalı olması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Kızılay, "Tespit edilen sorunlar paylaşılarak imkânlarımız  çerçevesinde çözmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız bilgisayar sayesinde ödevlerini yapma imkanı bulacaklar. Böylelikle çocuklarımızın topluma faydalı bireyler olması için imkânlar sağlanmış olacak. Bu binanın bakım ve onarımını yaptık. Kullanılmayan bilgisayarlar için parçası olmayan eksik bilgisayarları da tamir ettirip öğrencilerin hizmetine sunduk" dedi.            
Yapılan çalışmalarla öğrenci polis arasında iyi bir ilişki kurulmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’da bu örnek davranışlarından dolayı emniyet mensuplarına teşekkür ettiklerini söyledi.
Daha sonra protokol üyeleri bilgisayar sınıfına girerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerde “Polis amcalar sınıfı boyadı bize bilgisayar sınıfı yaptı artık ödevlerimizi bu bilgisayarlardan yapabileceğiz teşekkür ediyoruz" dediler. Vali Amir Çiçek, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve Emniyet Müdür Yardımcıları, öğrencilere defter, kalem ve şapka dağıttılar.
Daha sonra Vali Amir Çiçek ve Kurum Müdürleri “Köy kahvesini ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinlediler. Evci köyünün tek sorununun sulama suyu olduğunu belirten köylülere Vali Çiçek “bu sorununuzu en kısa zamanda çözeceğiz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.