Eğitilebilir Öğrenciler Gönüllerince Eğlendiler

Tarih : 2011-05-12 / Kategori : Genel Haber

Eğitilebilir Öğrenciler Gönüllerince Eğlendiler

VALİ AMİR ÇİÇEK, ”ÖNEMLİ OLAN BU İNSANLARA SAHİP ÇIKMAKTIR. ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNE VE BABALARIN YERİ CENNETTİR"DEDİ

10-16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinin düzenlemiş olduğu gecede konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, “İlimizde engelli öğrencilere sahip çıkıyoruz. İl genelinde tespit yaptırdık. 1800 civarında bedensel ve zihinsel engelli tespit ettik. Bunlara gereken özeni gösteriyoruz. Aileler ve öğretmenler en iyi şekilde bunları eğitiyor. Fedakârca çocuğuna sahip çıkan anne ve babaları kutluyorum onların yeri cennettir.
Hedefimiz fiziksel değil sağlıklı insanların gönüllerindeki engelleri kaldırmaktır. O zaman başarıyı yakalar. Gerçek engellilere istihdam yaratırız. 750 eğitilebilir çocuğa ulaşıyoruz. Bu sayıyı daha da artıracağız.Engellilik ayıp değildir.Devletimizin imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz." dedi.
Eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezi Okul Müdürü Suat Vural da  Konuşmasında, ”okulumuz beş yıl önce açılmış olup zihinsel engelli vatandaşlarımıza yönelik eğitim veren bir özel eğitim kurumudur. Bizler ilimizdeki tüm zihinsel engelli vatandaşlarımızın okulumuzdan faydalanmasını istiyoruz. Çünkü üç yıllık eğitim öğretim sürecinde öğrencilerimizde tahmin edemediğimiz kadar davranış değişikliği meydana gelmiştir. Engellilerde okullaşma oranı arttığı müddetçe engellilerin toplumsal uyumları hızlanacak ve toplumun da engellileri kabullenmeleri kolaylaşacaktır.
Eğitim, sevgi ve şefkatin neleri başarabileceğini, öğrencilerimiz hazırladıkları oyunlarla gösterecektir." şeklinde konuştu.
Daha sonra öğrenciler hazırlamış oldukları, Keloğlan, Karagöz ile Hacivat, Sevgi çiçekleri rondu, Hababam sınıfı oyunlarını sergileyerek bol bol alkış aldılar.
Daha sonra Okul müdürlüğü tarafından iş adamı Tacettin Şimşek, Ali Rıza Arslantürk, Hüseyin Özcan ve Erhan Yaycılı’ya,  okula yaptıkları katkıdan dolayı  Yarbay Yavuz Bali ve İlkay Yıldırım’a plaket verildi.
Geceye Milli eğitim müdürü Bekir Aksoy, Gençlik ve Spor Müdürü Metin özen, Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan, Kültür Müdürü Osman Engindeniz ve öğrenci velileri katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.