Mangala Türk Zeka Strateji Oyunu Turnuvası Düzenlendi

Tarih : 2011-05-13 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü  gençlik merkezince mangala türk zeka ve strateji oyunu turnuvası düzenlendi.

         Büyük ilgi, gören ve gençlik spor müdürlüğünde yapılan 2 gün süren turnava sonucu Gençler Katagorisinde  :Kemal Pala   birinci,   Muhammet Ali Tora  ikinci  Ahmet Bilginhan  üçüncü  yıldızlar Kategorisinde:Hakan Ergün , birinci, Furkan Hanbaba  ikinci. Tolga Kızılay  üçüncü oldular.        
      Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan gençlik ve Spor il müdürü Metin Özen,” Mangala, kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan ve M.Ö 2000’li yıllardan beri oynanan bir zekâ ve strateji oyunudur. Unutulmaya yüz tutmuş bu önemli kültür değerinin yeni nesle tanıtma ve gençler arasında yaygınlaştırma çalışmalarımız iki yıldır devam etmektedir, gerek açtığımız kurslar gerekse yapılan turnuvalar sayesinde gençler arasında popüler olmaya başladı.
         Geleneksel Türk zekâ ve strateji oyunu Mangala’ nın gençlerimize tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Gençlik merkezince  başlatılan çalışmalar kapsamında düzenlenen  turnuvaya gençlerin ilgisi büyük oldu. İki gün süren turnuvada dereceye giren sporcularımız ödüllerini verdik “dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.