Ağrı Dağı ve Aras Nehri Arasındaki Florasının Araştırılması İçin Protokol İmzalandı

Tarih : 2011-05-14 / Kategori : Genel Haber

Ağrı Dağı ve Aras Nehri Arasındaki Florasının Araştırılması İçin Protokol İmzalandı

            Iğdır ili Aralık İlçesi Ağrı Dağı civarı ile Aras Nehri arasındaki bitki florasının tespiti ve kültür alınabilme olanaklarının araştırılması” projesinin protokolü Iğdır Valisi Amir Çiçek Başkanlığında Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz ve Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli tarafından imzalandı.

         Iğdır Üniversitesi rektörlüğünde yapılan imza törenine  Iğdır Üniversitesi ile Aralık Kaymakamlığı arasında yapılan Protokole Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz ve Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Çevre Ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Özen, Öğretim Görevlileri katıldı.
        Törende konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, ”Ağrı Dağı Türkiye ve Bölge için çok önemli bir coğrafi zenginliğe sahiptir.  Bu dağın turizme açılması Iğdır için ve bölge  için çok önemli Ağrı valiliği Ağrı Dağı’na çıkışı konusunda yanlış anlaşılmalar oldu.
        Buna açıklık getirirsek Iğdır tarafından Ağrı dağına çıkmak isteyenler Iğdır valiliğinden izin alacaklar. Ağrı tarafından çıkanlar ise Ağrı valiliğinden izin alacaklar.
Biz kendimize düşen görevi yapalım Iğdır’ı en iyi şekilde tanıtmak için Ağrı dağını yeşilletelim, Küçük Ağrı dağı ve büyük Ağrı dağı arasındaki yolun  ihalesiyapıldı bittikten sonra Serdarbulak yaylasını ve yaylada bulunan Rus kışlasını turizme açacağız. Iğdır Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 10 milyon tohum serpildi. Ağrı dağında bir çok bitki türü bulunmaktadır. Bu bitki türlerinin floryasını çıkartarak tanıtmalıyız.“ dedi.
            Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz’da “Iğdır Üniversitesi olarak Bölgedeki bitki florasını çıkarmak için çalışıyoruz. Bu konuda bize destek veren ve yardımcı olan Aralık Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversite olarak artık Iğdır’da bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Iğdır’ın doğal zenginliğini her alana taşımak için çalışacağız.” şeklinde konuştu..
Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli ise ” Biz Aralık kaymakamlığı olarak gereken desteği vermeye hazırız.  Bu bir başlangıç bölgenin bir çok özelliği var bu özellikleri dünyaya tanıtmak için her türlü çalışmada Üniversitemize gereken desteği yapacağız” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.