Terör Örgütündeki Çözülme Hızla Artıyor Iğdır'da Örgütten Kaçan Bir Kişi Teslim Oldu

Tarih : 2011-05-24 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan bir kişi çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

              Edinilen bilgiye göre, İran’dan sınırı geçerek Türkiye’ye Ağrı dağına gelen bir gurup PKK’lının içinde olan M.G fırsatını bulunca kaçarak Iğdır’a gelip yeni mahallede devriye görevi, yapan Özel hareket Polislerine teslim oldu.
                Emniyette sorgulanan ve kandırılarak örgüte katıldığını pişman olduğunu söyleyen M.G bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.
2005 yılında İstanbul'dan iş vaadiyle kandırılarak PKK terör örgütüne götürülen (28) yaşındaki Iğdır’lı  M.G. 17.05.2011 tarihinde Iğdır'da polise teslim oldu. Kuzey Irak'a çalışmak amacıyla götürüldüğünü, ancak kandırılarak kendisini terör örgütünde bulduğunu ifade eden M.G.’nin, 6 yıl İran ve Kuzey ırak’ta örgüt içerisinde yer aldıktan sonra yaklaşık 1 ay önce İran'dan Türkiye gönderildiği öğrenildi. Örgüte katıldığı andan itibaren pişmanlık yaşayan M.G., Türkiye'ye geldikten sonra,  çok uzaktan da olsa gördüğü gelişmeler karşısında yaşadığı pişmanlığın daha da arttığı ve bunun sonucu Ağrı Dağından kaçarak  Iğdır Yeni Mahalle yakınında devriye görevi yapmakta olan Özel Harekat Polislerine teslim oldu.  6 yıl boyunca PKK terör örgütü içerisinde yurtdışında faaliyet gösteren  M.G., emniyette alınan ifadesinden sonra çıkarıldığı Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.