Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü MHP Iğdır Seçim Bürosunda Kutlandı

Tarih : 2011-05-31 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü MHP Iğdır Seçim Bürosunda Kutlandı

           Iğdır'da seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayları Dr. Sinan Oğan, Gündüz Güneş ve İl Başkanı Cahit Erol 28 Mayıs 1918 yılında kurulan ilk Müslüman Türk Cumhuriyeti olan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümünü kutladılar.

             28 Mayıs 1918 tarihinde Mehmet Emin Resulzade'nin kurduğu Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin 93. yıl dönümünü kutladıklarını belirten  Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır İl Başkanı Cahit Erol, "93 yıl önce  Azerbaycan'da ilk Türk cumhuriyetinin temelleri atıldı. Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, Mehmet Emin Resulzade'nin mücadelesi neticesinde Türk dünyasının göz nuru oldu" diyerek Azerbaycan'ın önemini belirtti.
            Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır milletvekili adaylarından Gündüz Güneş de bu önemli günü kutladığını belirterek “Azerbaycan'ın kuruluş yıldönümü, 28 Mayıs bayramı kutlu olsun” dedi.
             Ardından MHP Iğdır milletvekili adayı ve aynı zamanda da Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı olan Dr.Sinan Oğan  konuşma yaparak şunları söyledi:
"Yıllarca Azerbaycan davasını savunan Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim bürosunda Azerbaycan'ın kuruluşunun 93. Yıldönümünün kutlanmasının tesadüf olmadığını" belirtmiştir.
“Bizler Iğdır'da yaşayan Azerbaycan Türkleriyiz ve bu bayramın bizim için anlamı, önemi çok daha fazladır” diyen Sinan Oğan Türkiye'deki Azerbaycan Türkleri olarak her zaman Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirtmiştir. Yoğun ilginin olduğu basın toplantısında büyük alkış alan konuşmasında Dr. Sinan OĞAN, "Bizim ülkümüz, Türk dünyasıdır. Bizim ülkümüz, 2023 yılında partimiz tarafından da ortaya koyulan Türkiye'nin lider ülke olmasıdır. Bizim ülkümüz, Karabağ'ın işgalden kurtulmasıdır"      
             Azerbaycan'ın ulu önderi Haydar Aliyev'in "Bir milletin iki devletiyiz" ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir" sözlerinin de altını çizerek iki devlet arasındaki önemli bağlara değinen Oğan, konuşmasında ayrıca kutlanmanın Iğdır'da yapılmasının ayrı bir öneminin olduğunu belirtirken Türk dünyasının büyük bir aile olduğunu Azerbaycan'ın ilerlediği yolu, Türkiye ile olan ilişkilerinin gelişmesini destekliyoruz”  şeklinde konuştu.
Iğdır gibi stratejik bir kentin önemine dikkat çeken Sinan Oğan, konuşmasında ilişkilerin gelişmesinde Iğdır'ın önemli bir rol oynadığını belirterek, "Iğdır bir gönül köprüsü, bir millet köprüsüdür. Seçildiğimiz takdirde iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız "Azerbaycan'ımıza çok yaşa diyorum.
Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtulmasını diliyorum" dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.