Iğdır Ak Parti Milletvekili Adayı Yaşar Akkuş, Sivil toplum örgütleri ziyaretleri devam ediyor

Tarih : 2011-05-31 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Ak Parti Milletvekili Adayı Yaşar Akkuş, Sivil toplum örgütleri ziyaretleri devam ediyor

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret eden Ak Parti Adayı Yaşar Akkuş, “BUĞDAY İLE KOYUN GERİSİ OYUN” dedi.

         Iğdır Ak Parti 1. sıra milletvekili adayı Yaşar Akkuş, sivil toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında Iğdır Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanı Av. Mustafa Buluş ve İl Genel Meclis Üyesi İsa Kızıltaş ile birlikte birliği ziyaret eden Vekil Adayı Akkuş, kendilerini kapıda karşılayan birlik başkanı Mustafa Malgaz ile bir süre sohbet etti.
Iğdır Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı (IDKKYB) Mustafa Malgaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek birlik ve Iğdır’da hayvancılık konusunda karşılaştıkları sorunları ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.
         YAŞAR AKKUŞ, “BUĞDAY İLE KOYUN GERİSİ OYUN”
         Milletvekili adayı Yaşar Akkuş ziyarette yaptığı konuşmada hayvancılığın önemine dikkat çekerek şunları söyledi,  “Koyun et, süt, yapağı, deri ve gübreleri ile insanlara ekonomik güç veren önemli bir hayvandır. Hem çiftçi hem de ülke ekonomisini kalkındırmak için koyunculuğun yaygınlaştırılması gereklidir. Ama bakım ve beslenme koşullarının iyileştirilmesi, öte yandan koyunların saf yetiştirme ve melezleme yolu ile ıslah edilerek verimliliğin artırılması şarttır. Koyunculuğun doğal ve ekonomik koşulların gerektirdiği yönde gelişebilmesi için, mevcut yetiştirme tekniklerinin geliştirilmesi ve yetiştiricilerin yenilikleri bilmesi ve uygulaması gerekir. Güzel bir deyimimiz vardır, “Buğday ile Koyun gerisi oyun” demiş bizden öncekiler. Allah’ın izni milletimin teveccühü ile milletvekili seçildiğim takdirde Iğdır’da hayvancılığın gelişmesi ve desteklenmesi konularında her zaman yetiştiricilerimizin ve birliğimizin yanında olacağım” dedi.
         Ziyarette misafirlere yapılan ikramdan sonra birlikte "birlik" çağrısı yapan aday Yaşar Akkuş, bir sonraki programı için birlikten ayrıldı. Misafirlerini kapıya kadar uğurlayan Birlik Başkanı Malgaz, ziyaretten ötürü aday Akkuş’a teşekkür ederek kendilerine başarılar diledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.