Iğdır'da Meyve Yetiştiriciliği Her Geçen Gün Yaygınlaşıyor

Tarih : 2011-06-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Meyve Yetiştiriciliği Her Geçen Gün Yaygınlaşıyor

           Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası Iğdır’da Şekerpancarına getirilen kota uygulamasından sonra çiftçiler alternatif ürüne yönelmeye devam ediyorlar.

             Iğdır’a kurulan  iki meyve suyu fabrikasından sonra Çiftçiler meyve bahçesi kurmaya başladılar.  Iğdır’ın her köyünde kurulan meyve bahçelerinde   erkenci şeftali, kiraz, armut, nektari, kaysi, vişne özellikle elma gibi meyveler yetiştiriliyor.
               Meyve bahçesi olan çiftçi Gündüz Özkan, hububatta daralan piyasa ve şeker pancarına getirilen kota taban fiyat politikası  nedeniyle erkenci meyve yetiştiriciliğine yöneldiklerini söyledi.
               Diğer meyve bahçe sahipleri de, meyve yetiştiriciliğinin hem zevkli hem de karlı olduğunu belirterek, "Yıllarca Iğdır’da buğday, şeker pancarı  gibi ürünlerin üretimi yapılıyor. Hâlbuki tarım arazilerimiz meyve yetiştiriliciğine çok müsait durumda. Iğdır ovasının, coğrafi iklim özelliğinden kaynaklanan avantajımız ile Doğu Anadolu bölgesinin en erkenci meyveleri bu bölgede yetişiyor." diye konuştu.
              Iğdır’da diğer şehirlerden gelen Kirazların kilosunun 3 liraya Iğdır’da  satılırken damak tadına hitap ettiği için yerli kirazın kilosu 4-ile 5 lira arasında alıcı buluyor..
             Iğdır Tarım il müdürü Mehmet Nuri Turan’da, Iğdır Çiftçisinin artık meyveciliğe dönme vaktinin geldiğini, diğer ürünlerin para etmediğini, meyveciliğin karlı iş olduğunu söyledi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.